Klára Koukalová

Datum narození: 24. 2. 1982
Místo narození: Praha
Váha: 50 kg
Výška: 166 cm
Profese: tenistka
Znamení: Ryby

Související celebrity

Životopis

Tenistka Klára Koukalová, vítězka Fed Cupu 2014, se zakoukala do moderátora nováckých Televizních novin Petra Suchoně. Tenistka bývala vdaná za fotbalistu, po rozvodu se dostala do životní formy.

Za bývalého ligového fotbalistu Jana Zakopala se budoucí tenisová hvězda provdala v červnu 2006. Manželé byli do ledna 2014; ke svému dívčímu jménu Koukalová se Klára Zakopalová vrátila v březnu téhož roku. A nebyla to jediná změna. Vybrala si novou značku rakety a pustila se do dřiny se servisem, který nikdy nepatřil k jejím přednostem. A netrvalo dlouho a našla novou lásku - moderátora večerních Televizních novin TV Nova  Petra Suchoně, kterého si vzala v únoru 2018 na ostrově Mauricius. 

KLÁRA KOUKALOVÁ O KONCI KARIÉRY

Pod vedením trenéra Igora Bruknera byla Klára Koukalová na žebříčku WTA ve dvouhře nejvýše klasifikována v dubnu 2013 na 20. místě a ve čtyřhře pak v květnu 2014 na 31. místě. Zúčastnila se Letních olympijských her 2008 v Pekingu, kde v úvodním kole dvouhry nestačila na Španělku Nurii Llagostera Vivesovou.

V českém fedcupovém týmu debutovala v roce 2002, a to utkáním prvního kola Světové skupiny s Chorvatskem. V něm vyhrála třetí dvouhru proti Ivě Majoliové, přesto Česká republika podlehla 2:3 na zápasy. Až po rozvodu s bývalým ligovým fotbalistou se dostala do skvělé formy, která záhy přinesla ovoce. Stala se členkou vítězného týmu ve Fed Cupu 2014.

O KLÁŘE KOUKALOVÉ ČTĚTE ZDE>>

Profesionálnímu tenisu se Klára Koukalová začala věnovat roku 1999. Hraje pravou rukou; její bekhend je obouručný.

 

Články o celebritě

Další Sportovci

zobrazit profil Martin Doktor
Martin Doktor
zobrazit profil Lionel Messi
Lionel Messi
zobrazit profil Jan Vetešník
Jan Vetešník
zobrazit profil Barbora Havlíčková
Barbora Havlíčková
zobrazit profil Marek Schwarz
Marek Schwarz
zobrazit profil Lindsey Vonnová
Lindsey Vonnová
zobrazit profil Petr Koukal
Petr Koukal
zobrazit profil Lucie Eckertová
Lucie Eckertová