Lukáš Rosol

Datum narození: 24. 7. 1985
Místo narození: Brno
Váha: 81 kg
Výška: 196 cm
Profese: tenista
Znamení: Lev

Související celebrity

Životopis

Tenista Lukáš Rosol se stal vítězem Davisova poháru v letech 2012 a 2013. Na okruhu ATP World Tour se začal pohybovat roku 2004.

Lukáš Rosol na žebříčku ATP ve dvouhře v květnu 2013 obsadil 33. místo a ve čtyřhře v říjnu téhož roku 73. pozici. Jeho trenérem se stal bývalý český daviscupový reprezentant Ctislav Doseděl, tenisovými vzory Patrick Rafter a Sláva Doseděl. Na grandslamové úrovni se ve dvouhře probojoval do třetích kol na French Open 2011 a ve Wimbledonu 2012.

ROSOL SE POCHLUBIL NOVOU LÁSKOU

Právě ve Wimbledonu 2012 Lukáš Rosol poprvé postoupil do hlavní soutěže londýnského turnaje. V úvodním kole si poradil s Chorvatem Ivanem Dodigem ve čtyřech setech a ve druhé fázi jej čekal dvojnásobný vítěz a druhý nasazený Španěl Rafael Nadal. Lukáš Rosol senzačně zdolal jako 100. hráč žebříčku světovou dvojku v pěti setech. Byla to jeho druhá výhra nad hráčem elitní dvacítky žebříčku. Televizní stanice Eurosport uvedla, že se šlo o jedno z nejpřekvapivějších vítězství v historii tenisu.

Lukáš Rosol se podílel na zisku dvou Davis cupů (2012, 2013) české reprezentace. V únoru 2013 odehrál nejdelší zápas tenisové čtyřhry na okruhu ATP, když se spoluhráčem Tomášem Berdychem porazili švýcarské duo Stanislase Wawrinku a Marca Chiudinelliho v 1. kole světové skupiny Davisova poháru po 7 hodinách a 2 minutách.

O LUKÁŠI ROSOLOVI ČTĚTE ZDE>>

Lukáš Rosol si v roce 2008 vzal českou atletku Denisu Rosolovou, tehdy Ščerbovou, ale na jaře 2011 se dvojice rozvedla. Poté Lukáš Rosol žil s o rok starší televizní moderátorkou a modelkou Michaelou Ochotskou. V roce 2014 se vzali a posléze se jim narodil syn André. Už rok a půl po veselce se jejich vztah začal hroutit a manželka se od tenisty odstěhovala.

Tenista Lukáš Rosol byl spojován s půvabnou trenérkou Anetou Znamenáčkovou. Po rozvodu s manželkou, který proběhl necelé dva roky po svatbě, se sportovec médiím předvedl se svou novou láskou. Stala se jí někdejší profesionální tenistka Petra Kubinová, s níž se sportovec roku 2018 oženil.

 

Další Sportovci

zobrazit profil Tiger Woods
Tiger Woods
zobrazit profil Barbora Hermannová
Barbora Hermannová
zobrazit profil Jiří Raška
Jiří Raška
zobrazit profil LeBron James
LeBron James
zobrazit profil Zdeněk Růžička
Zdeněk Růžička
zobrazit profil Michal Češka
Michal Češka
zobrazit profil Kristýna Plíšková
Kristýna Plíšková
zobrazit profil Venus Williams
Venus Williams