Eva Zamrazilová

Eva Zamrazilová

Datum narození: 8. 5. 1961
Místo narození: Praha
Profese: politička
Znamení: Býk

Související celebrity

Životopis

Eva Zamrazilová je česká ekonomka, bývalá členka bankovní rady ČNB a kandidátka ODS ve volbách do Evropského parlamentu v roce 2014.

Eva Zamrazilová vystudovala Národohospodářskou fakultu VŠE. Po studiu vyučovala teorii statistiky a ekonomickou statistiku na VŠE, pracovala jako vědecký pracovník v Ústavu prognózování VŠE, v Ekonomickém ústavu ČSAV a Výzkumném ústavu práce a sociálních věcí.

V 90. letech 20. století se Eva Zamrazilová podílela na řadě studií, které se věnovaly transformaci české ekonomiky. Od roku 1994 pracovala na makroekonomických analýzách a prognózách v týmu hlavního ekonoma Komerční banky. V únoru 2008 ji prezident Václav Klaus jmenoval členkou bankovní rady České národní banky (působila tam v době, kdy centrální banku vedl Miroslav Singer).

Ve volbách do Evropského parlamentu v roce 2014 se nestranička Eva Zamrazilová objevila na 3. místě kandidátky ODS (nebyla jediná bývalá členka ČNB, která v daném roce kandidovala do europarlamentu, na prvním místě kandidátky TOP 09 byl pro změnu Luděk Niedermayer).

 

Další Politici

zobrazit profil Petr Gajdáček
Petr Gajdáček
zobrazit profil Jiří Horák
Jiří Horák
zobrazit profil Olga Sehnalová
Olga Sehnalová
zobrazit profil Marcela Melková
Marcela Melková
zobrazit profil Pavel Šindelář
Pavel Šindelář
zobrazit profil Jan Pošvář
Jan Pošvář
zobrazit profil Kateřina Klasnová
Kateřina Klasnová