Dagmar Damková

Datum narození: 29. 12. 1974
Místo narození: Plzeň
Profese: předsedkyně ústřední komise rozhodčích FAČR

Související celebrity

Životopis

Dagmar Damková je první ženskou rozhodčí, která řídila zápasy nejvyšší české fotbalové ligy mužů a předsedkyně ústřední komise rozhodčích Fotbalové asociace ČR.

Dagmar Damková je česká bývalá fotbalistka, rozhodčí, předsedkyně ústřední komise rozhodčích Fotbalové asociace ČR a předsedkyně Řídící komise pro Čechy. Jejím životním partnerem je bývalý fotbalový rozhodčí a místopředseda Fotbalové asociace ČR Roman Berbr.  

Dagmar Damková hrála fotbal aktivně od svých 14 let, ve věku 21 let se rozhodla pro dráhu fotbalové rozhodčí. Je první ženou, která kdy pískala nejvyšší českou fotbalovou soutěž mužů. Stalo se tak v říjnu roku 2003 na libereckém stadionu U Nisy při prvoligovém zápasu Liberce a Českých Budějovic.

Dagmar Damková se v srpnu 2007 zúčastnila coby rozhodčí MS ve fotbale žen v Číně, kde řídila semifinálový zápas mezi družstvy Norska a Německa. Na Letních olympijských hrách 2004 v Aténách i Pekingu roku 2008 působila jakožto mezinárodní rozhodčí ženského fotbalového turnaje. Dne 21. srpna 2008 dosáhla největšího úspěchu, kdy na LOH v Pekingu rozhodovala finále ženského fotbalového turnaje.

Dagmar Damková dne 7. srpna 2011 ukončila kariéru rozhodčí, protože se stala jako vůbec první žena členkou komise rozhodčích UEFA a už nemůže dál jako rozhodčí působit. Dne 5. září 2011 byla jmenována předsedkyní ústřední komise rozhodčích FAČR. 

Dagmar Damková byla na valné hromadě FAČR dne 8. června 2013 zvolena předsedkyní Řídící komise pro Čechy, která má ve své funkci pod dohledem Českou fotbalovou ligu a v Čechách hrané divize. Stala se tak první ženou v historii, která získala post ve výkonném výboru české a československé fotbalové asociace.

Dagmar Damková figurovala jako svěděk v korupční aféře známé jako Křetinského kabela. Spolu s ní svědčí v kauze předseda FAČR Miroslav Pelta, šéf Sparty Daniel Křetínský, šéf Viktorie Plzeň Tomáš Paclík, rozhodčí Adámek s Býmou i funkcionář Martin Svoboda.

 

Články o celebritě

Milion pro Berbra za titul? Tvrdík to odmítá, pro Nezmara je věc uzavřená Milion pro Berbra za titul? Tvrdík to odmítá, pro Nezmara je věc uzavřená Vazby mezi fotbalovou Slavií a Romanem Berbrem byly nejspíš silnější, než se dosud veřejně vědělo. V... číst článek
Fotbalový kmotr Berbr čeká na soud v ústraní: Takhle se skrývá ŠVÁB! Fotbalový kmotr Berbr čeká na soud v ústraní: Takhle se skrývá ŠVÁB! Po propuštění z vazby se někdejší faktický (kruto)vládce českého fotbalu Roman Berbr (67) stáhl do u... číst článek
Rok od Berbrova zatčení. Dirigent 00 mlčí a čeká, ztráta moci ho zdrtila Rok od Berbrova zatčení. Dirigent 00 mlčí a čeká, ztráta moci ho zdrtila Právě před rokem se Romanu Berbrovi rozsypal život. V pátek 16. října 2020 si pro místopředsedu fotb... číst článek

Další Sportovci

zobrazit profil Karel Jarolím
Karel Jarolím
zobrazit profil Miroslav Slepička
Miroslav Slepička
zobrazit profil Brooklyn Beckham
Brooklyn Beckham
zobrazit profil Martin Latka
Martin Latka
zobrazit profil Kryštof Krýzl
Kryštof Krýzl
zobrazit profil Václav Eiselt
Václav Eiselt
zobrazit profil Lucie Šafářová
Lucie Šafářová
zobrazit profil Petr Koukal
Petr Koukal