Milan Škoda

Datum narození: 16. 1. 1986
Místo narození: Praha
Váha: 85 kg
Výška: 190 cm
Profese: fotbalista

Související celebrity

Životopis

Milan Škoda je český profesionální fotbalový útočník momentálně působící v prvoligovém týmu SK Slavia Praha. Ve své kariéře nastupoval i na postu obránce.

Milan Škoda se narodil 16. ledna 1986 v pražských Vinohradech. Jeho otcem je Milan Škoda starší, který hrával za Bohemians 1905. Jeho bratr, Michal Škoda, v současné době nastupuje za prvoligový celek Zbrojovka Brno. Milan Škoda je známý především tím, že je schopen hrát jak na postu stopera, tak střílet góly v útoku. Nevyniká šikovností a technickou zdatností, ale především bojovností.

Milan Škoda začal svoji fotbalovou kariéru v ČAFCU Praha, odkud v průběhu mládeže přestoupil do Pragisu Satalice. Následně se do ČAFCU Praha vrátil, aby zamířil do Bohemians 1905, kde se v roce 2004 propracoval do seniorského A Týmu.

Milan Škoda působil v letech 2005, 2006 a 2012 na hostování postupně v Mladé Boleslavi, Sokolu Manětín a pražské Slavii. Původně nastupoval na postu stopera, avšak v roce 2007 ho trenér Zbyněk Busta přeškolil na útočníka. V roce 2012 trvale přestoupil do Slavie.

Milan Škoda ve Slavii začínal na postu útočníka, ve zpackané sezoně 2013/14 ho trenér Miroslav Koubek přesunul na pozici stopera. Slavia byla krok od sestupu z ligy. V sezoně 2014/15 převzal mužstvo Miroslav Beránek a vrátil Škodu do útoku, který předvedl i se svými spoluhráči úžasný vstup do sezony, kdy ve třech utkání nasázel čtyří góly. Na pozici stopera ho nahradila ikona klubu Martin Latka, který se vrátil z Düsseldorfu.

 

Články o celebritě

Další Sportovci

zobrazit profil Klára Koukalová
Klára Koukalová
zobrazit profil Pavel Horváth
Pavel Horváth
zobrazit profil Michael Krmenčík
Michael Krmenčík
zobrazit profil Jakub Voráček
Jakub Voráček
zobrazit profil Mária Demitrová
Mária Demitrová
zobrazit profil Libor Kašík
Libor Kašík
zobrazit profil Romana Maláčová
Romana Maláčová