Bekim Balaj

Datum narození: 11. 1. 1991
Místo narození: Skadar, Albánie
Váha: 72 kg
Výška: 183 cm
Profese: fotbalista

Související celebrity

Životopis

Bekim Balaj je albánský profesionální fotbalový útočník momentálně působící v prvoligovém celku SK Slavia Praha, kam přestoupil z konkurenční Sparty.

Bekim Balaj se narodil 11. ledna 1991 v albánském Skadaru. Fotbal začal hrát v místním klubu KS Vllaznia, kde prošel všemi mládežnickými kategoriemi a odehrál svou první sezonu 2009/10 v seniorském A Týmu. Poté následovalo nepovedené angažmá v tureckém klubu Gençlerbirliği SK a návrat do Albánie.

Bekim Balaj se dohodl s klubem z hlavního města, Tirana SK. Tam odehrál povedenou sezonu 2011/12, připsal si 37 startů a 15 gólů. Před sezonou 2012/13 podepsal tříletý kontrakt s AC Sparta Praha a odehrál první polovinu sezony. V zimní přestávce do týmu přišli David Lafata a Roman Bednář, takže pro Balaje v A Týmu nebylo místo.

Bekim Balaj před sezonou 2013/14 odešel na roční hostování s případnou opcí na přestup do polského klubu Jagiellonia Białystok, kde se mu vydařil vstup do sezóny, ve 4 ligových zápasech vstřelil 3 branky. Po sezoně 2013/14 se vrátil do AC Sparta Praha, Jagiellonia nevyužila výkupní opci.

Bekim Balaj se po návratu neprosadil a v červenci 2014 přestoupil do obrozeného týmu SK Slavia Praha, kde podepsal dvouletou smlouvu a vytvořil nebezpečné duo s Milanem Škodou. Za Slavii debutoval v soutěžním zápase 26. července 2014 v prvním ligovém kole na hřišti 1. FC Slovácko (výhra 2:1), v 77. minutě vstřelil vítězný gól.

 

Další Sportovci

zobrazit profil Ondřej Pažout
Ondřej Pažout
zobrazit profil Tomáš Zonyga
Tomáš Zonyga
zobrazit profil Romana Maláčová
Romana Maláčová
zobrazit profil Dzon Delarge
Dzon Delarge
zobrazit profil Jaroslav Volf
Jaroslav Volf
zobrazit profil Dušan Uhrin ml.
Dušan Uhrin ml.
zobrazit profil Mario Mandžukič
Mario Mandžukič
zobrazit profil Milan Petržela
Milan Petržela