Petr Čajánek

Datum narození: 18. 8. 1975
Místo narození: Zlín
Váha: 89 kg
Výška: 181 cm
Profese: český hokejista
Znamení: Lev

Související celebrity

Životopis

Dlouholetý kapitán a lídr Zlína, hokejista Petr Čajánek, má doma už tři zlaté medaile z MS. S reprezentací, ve které se v roce 2010 rozhodl skončit, má bohaté zkušenosti.

Český hokejista Petr Čajánek, který hraje na pozici centra, začínal svou karieru ve své domovině, ve Zlíně. Za tehdejší Hamé Zlín odehrál v extralize téměř deset sezón. V roce 2001 byl celkově 253. v draftu NHL za tým St. Louis Blues. Za tento tým odehrál dvě sezony, po kterých si na rok opět odskočil do Zlína a vrátil se do Blues.

Sezona 2007/2008 znamenala pro Petra Čajánka přestup do ruské KHL, konkrétně do Kazaně. V KHL pak vydržel ještě další tři roky, kdy jeden rok odehrál za Dynamo Moskva společně s Karlem Rachůnkem pod českým trenérem Vladimírem Vůjtkem starším. Další dvě sezony odehrál za SKA Petrohrad, s tím, že druhý rok v Petrohradu se k němu z českých hráčů přidali brankář Jakub Štěpánek a útočník Petr Průcha. Trenérem Petrohradu se ten rok stal český kouč Václav Sýkora.

Od sezony 2011/2012 Petr Čajánek hraje opět za svůj domovský PSG Zlín. S ním v roce 2012/2013 dosáhl až na stříbrnou pozici v tuzemské extralize. O rok později dokonce zvládl Zlín získat zlato v čele s kapitánem Čajánkem.

Do reprezentace ho vytáhl v roce 1995 Luděk Bukač. Svou premiéru si Petr Čajánek odbyl v roce 1995 v zápase proti Švédsku. V soupisce české reprezentace si ho nechal následně i Ivan Hlinka, Josef Augusta a Vladimír Růžička. Za tu dobu nasbíral mnoho zkušeností. Petr Čajánek se může pyšnit třemi zlatými medailemi z MS 2000, 2001, 2005. Zúčastnil se také třech ZOH a to v Salt Lake City, v Turíně, odkud si česká reprezentace odvezla bronz a ve Vancouveru.

Petr Čajánek má manželku Kateřinu a dceru Terezu.

 

 

Články o celebritě

Čechmánek zná trest za podvod. Poškodil i hokejisty, za mříže nepůjde Čechmánek zná trest za podvod. Poškodil i hokejisty, za mříže nepůjde Vinen. Ale do vězení nepůjde. Bývalý hokejový brankář Roman Čechmánek (51), olympijský vítěz z Nagan... číst článek
Kašík o sestupu: Oproti Ukrajině je to maličkost. Přál bych si zůstat Kašík o sestupu: Oproti Ukrajině je to maličkost. Přál bych si zůstat Dělal vše možné, chvílemi i nemožné. Ani gólmanská kouzla Libora Kašíka však definitivní sestup Zlín... číst článek
Zlín hledá spásu. Trejdy jsou fiasko, identita pryč. Co Čajánek na střídačku? Zlín hledá spásu. Trejdy jsou fiasko, identita pryč. Co Čajánek na střídačku? KOMENTÁŘ MICHALA KOŠTUŘÍKA | Fakt to není pravěk, kdy byl Zlín nejúspěšnějším klubem v Česku. V obdo... číst článek

Další Osobnosti

zobrazit profil Josef Pleskot
Josef Pleskot
zobrazit profil Amancio Ortega   Gaona
Amancio Ortega Gaona
zobrazit profil Josef Janů
Josef Janů
zobrazit profil Jiří Mašek
Jiří Mašek
zobrazit profil Martin Bidař
Martin Bidař
zobrazit profil Sara Carbonero
Sara Carbonero
zobrazit profil Raduan Nwelati
Raduan Nwelati
zobrazit profil Simona Stašová
Simona Stašová