Tommy Hilfiger

Tommy Hilfiger

Datum narození: 24. 3. 1951
Místo narození: Elmira
Profese: návrhář
Znamení: Beran

Související celebrity

Životopis

Thomas Jacob Hilfiger je americký módní návrhář a zakladatel módní značky Tommy Hilfiger. Je otcem pěti dětí a manželem krásné Dee Occlepo.

Tommy Hilfiger se narodil jako druhý z devíti dětí v irsko-americké rodině. Sám o sobě tvrdí, že je potomkem skotského básníka Roberta Burnse. Rodiče v něm v dětství viděli inženýra. Pravidelně nakupoval džíny s volnými nohavicemi a námořnickým střihem, které upravoval a prodával dál v místním obchodě svého rodného města Elmira ve státě New York.

Netrvalo dlouho a otevřel si vlastní obchod s názvem The People’s Place, který se stal velmi oblíbeným pro zdejší mládež a lokální hudební umělce. Značka The People’s Place zkrachovala, když měl Hilfiger 25 let. Následoval přesun s manželkou Susie do New York City. Thomas byl tak zklamaný svým vlastním neúspěchem, že když dostal nabídku pracovat jako návrhář pro Calvin Kleina a Perry Ellisa, nepřijal ji.

V roce 1984 založil tedy svůj nejslavnější projekt s názvem Tommy Hilfiger Corporation a s podporou Murjani Group uvedl na trh v roce 1992 svou první pánskou kolekci. V roce 2004 datovala firma 5 400 zaměstnanců a její zisk přesáhl 1,4 mld EUR. Tommy Hilfiger se stal návrhářem roku. Když prodej společnosti klesal, Hilfiger se rozhodl ji prodat za 1,3 mld EUR v roce 2006, společnosti Apax Partners. V tomtéž roce, se dostal do potyčky se zpěvákem skupiny Guns n‘ Roses, Axlem Rosem, kterému údajně dal pohlavek, potom co ho zpěvák odstrčil z cesty. V roce 2010 Phillips –Van Heusen, majitel společnosti Calvin Klein, koupil značku Tommy Hilfiger za 2,48 mld EUR.

Tommy Hilfiger má čtyři děti se svou bývalou ženou Susie. Alexandria, Richard, Elisabeth a Kathleen. V červenci roku 2000 oznámil, že se po dvaceti letech manželství přátelsky rozešli. V roce 2008 se znovu oženil, a to s bývalou manželkou populárního italského tenisty, se kterou má syna Sebastiana. Jeho žena Dee Occlepo si sice nechala své původní jméno, ale hrdě si nechává přezdívat Mrs. Hilfiger.

 

Další Osobnosti

zobrazit profil Vladimír Mečiar
Vladimír Mečiar
zobrazit profil Tornike Gogrichiani
Tornike Gogrichiani
zobrazit profil Světlana Nálepková
Světlana Nálepková
zobrazit profil Samuel Juan Torres
Samuel Juan Torres
zobrazit profil Natalia Kličko
Natalia Kličko
zobrazit profil Charlize Theron
Charlize Theron
zobrazit profil Taras Povoroznyk
Taras Povoroznyk
zobrazit profil Kryštof Zapletal
Kryštof Zapletal