Filip Zachariáš

Filip Zachariáš

Místo narození: Nemochovice na Moravě
Profese: člen KSČM, lídr komunistů na Vyškovsku, asistent poslance

Související celebrity

Životopis

Člen KSČM Filip Zachariáš ve volbách 2020 zaujal druhou příčku komunistické kandidátky Jihomoravského kraje. Do jejího čela se postavil Stanislav Navrkal.

Po gymnáziu v Bučovicích Filip Zachariáš (narozen 1993) vystudoval politologii a sociologii na Fakultě sociálních studií Masarykovy univerzity v Brně. Během gymnaziálních let si pravidelně přivydělával na brigádách různého typu (mj. výroba izolačních skel, obsluha posklizňové linky).

Do KSČM Filip Zachariáš vstoupil ve svých osmnácti letech, tedy roku 2011. Už od dětství se zajímal o to, jak fungují společenské mechanismy. Např. proč bohatí stále bohatnou a pro jiné rodiny znamená zkázu třeba jen rozbitá lednička, proč má Česko nejdražší dálnice a proč se tady hodně krade (případně tuneluje, odklání a čerpá).

Do vysoké politiky vkročil oklikou, když začal působit jako asistent poslance. Filip Zachariáš se stal členem Výkonného výboru KSČM a předsedou vyškovské organizace. V roce 2018 neúspěšně kandidoval na pozici místopředsedy partaje.

Do voleb 2020 Filipa Zachariáše komunisté vyslali zabojovat o křeslo v Zastupitelstvu Jihomoravského kraje. Na kandidátce zaujal druhé místo.

O FILIPU ZACHARIÁŠOVI ČTĚTE ZDE>>

Mezi koníčky Filipa Zachariáše patří v zimě lyžování. V létě brázdím českou a moravskou krajinu na kole nebo se věnuje aktivní turistice u nás i v zahraničí. Kromě toho k jeho životu neodmyslitelně patří dobré knihy.

Filip Zachariáš se narodil v malé vesnici Nemochovice na pomezí okresu Vyškov a Kroměříž do rodiny řidiče a pokladní. Později k němu přibyl mladší bratr, kterému osud do života „nadělil“ hendikep.

VŠE O KRAJSKÝCH VOLBÁCH 2020 NAJDETE ZDE>>

 

 

Další Ostatní

zobrazit profil Margita Balaštíková
Margita Balaštíková
zobrazit profil Viktor Vincze
Viktor Vincze
zobrazit profil Andrea Babišová
Andrea Babišová
zobrazit profil Ladislav Václavec
Ladislav Václavec
zobrazit profil Eva Badinková
Eva Badinková
zobrazit profil Jiří Oliva
Jiří Oliva
zobrazit profil Karel Svoboda
Karel Svoboda
zobrazit profil Vojtěch Roček
Vojtěch Roček