Josef Babka

Josef Babka

Datum narození: 5. 9. 1956
Profese: politik KSČM, kandidát na hejtmana ve volbách 2020
Znamení: Panna

Související celebrity

Životopis

Politik KSČM Josef Babka, někdejší člen KSČ, dostal ve volbách 2020 příležitost zabojovat o post hejtmana Moravskoslezského kraje jako lídr tamní komunistické kandidátky.

Po odborném učilišti, kde se z něj stal elektromechanik, Josef Babka studoval střední průmyslovou školu vakuové a polovodičové elektrotechniky a posléze Právnickou fakultu Univerzity Karlovy v Praze, kterou dokončil ještě za totality, konkrétně roku 1985.

JOSEF BABKA - JAK SEDĚT NA OSMI ŽIDLÍCH?

Do politického života se Josef Babka zapojil již za studií. Prošel řadou svazáckých funkcí: od předsedy obvodního výboru Socialistického svazu mládeže až po vedoucího oddělení pracující mládeže Českého ústředního výboru SSM. Pracoval mj. jako dělník na ocelárně. V roce 2001 začal podnikat.

Josef Babka byl za totalitního režimu (člen KSČ od roku 1976) poslancem. Rok po Sametové revoluci 1989 přestoupil do nově vzniklé KSČM, což mu v komunálních volbách vyneslo post zastupitele města Ostravy, který opakovaně obhájil. Čtyři roky byl i radním města.

Svou politickou kariéru se Josef Babka pokusil pozdvihnout ve volbách do Senátu 1998. Za KSČM kandidoval v obvodu č. 70 - Ostrava-město. Skončil na 3. místě.

Roku 2000 se Josef Babka stal prvně zastupitelem Moravskoslezského kraje; posléze též 1. náměstkem hejtmana. Od té doby se v zastupitelstvu udržel, a tak jej komunisté do voleb 2020 opět vyslali jako svou jedničku moravskoslezské kandidátky.

O JOSEFU BABKOVI ČTĚTE ZDE>>

Josef Babka je ženatý a má tři děti.

VŠE O KRAJSKÝCH VOLBÁCH 2020 NAJDETE ZDE>>

 

 

Další Politici

zobrazit profil Maroš Šefčovič
Maroš Šefčovič
zobrazit profil Tomáš Kohoutek
Tomáš Kohoutek
zobrazit profil Robert Fico
Robert Fico
zobrazit profil Petr Ježek
Petr Ježek
zobrazit profil Vladimír Koníček
Vladimír Koníček
zobrazit profil Marian Jurečka
Marian Jurečka
zobrazit profil Karel Sládeček
Karel Sládeček