Olga Blechová Matušková

Datum narození: 2. 10. 1948
Místo narození: Praha
Profese: herečka, zpěvačka
Znamení: Váhy

Související celebrity

Životopis

Olga Blechová je známá jako životní partnerka legendárního Waldemara Matušky. Stávali spolu na prknech divadla Rokoko i před kamerami Československé televize.

Odmala se Olga Blechová učila hře na hudební nástroje. Studovala zpěv, kytaru, hrála na housle. Velice to v 60. letech 20. století zúrošila v dívčí skupině Krystalky, z jejíž dílny pochází hit roku 1966 Tenhle kluk.

OLGA BLECHOVÁ VYŠACHOVALA VŠECHNY WALDOVY ŽENY

S Matuškou si Blechová zahrála v Trháku

Na filmovém plátně se Olga Blechová objevila jako adeptka na královnu krásy v Hoří, má panenko! Miloše Formana. Partnerkou o 16 let staršího Waldemara Matušky byla Olga Blechová od roku 1969, vzali se o sedm let později. Spolu s ním zpívala v kapele KTO, Kamarádi táborových ohňů. Šlo o třetí manželství Waldemara Matušky.

Hrála menší role ve filmových komediích, např. v Zítra to roztočíme, drahoušku z roku 1976, zpívala v televizi. S Waldemarem Matuškou byli oba obsazeni v roce 1980 do Trháku. To už byla Olga Blechová za Waldemara Matušku provdaná a měli spolu tříletého syna Waldemara.

Blechová a Matuška emigrovali roku 1986

O OLZE MATUŠKOVÉ ČTĚTE ZDE>>

Olga Blechová se svým mužem Waldemarem Matuškou v roce 1986 emigrovala do USA, vztah byl pevný. Usadili se na Floridě, zpívali českým krajanům v Americe a obchodovali s nemovitostmi. Ač se po Sametové revoluci 1989 poměrně často vraceli do vlasti, Floridu nikdy neopustili. I jejich syn Waldemar Matuška trvale žije za Atlantickým oceánem.

Waldemar Matuška v Americe zemřel 30. května 2009. Bylo mu 76 let. Po sedmi letech od jeho smrti se Olga Matušková dala dohromadi s jeho blízkým přítelem, jenž též ovdověl, Jiřím Plannerem. V květnu 2019 pro Blesk nevyloučila svatbu. V roce 2021 se tajně vzali.

 

Další Herci

zobrazit profil Marek Salvet herec
Marek Salvet herec
zobrazit profil Marika Šoposká
Marika Šoposká
zobrazit profil Raúl Castillo
Raúl Castillo
zobrazit profil Tomáš Maštalír
Tomáš Maštalír
zobrazit profil Francesco Colella
Francesco Colella
zobrazit profil Zach Cherry
Zach Cherry
zobrazit profil Anna  Bendová
Anna Bendová
zobrazit profil Lukáš Pavlásek
Lukáš Pavlásek