Miroslav David

Miroslav David

Související celebrity

Životopis

Přítel masové vražedkyně Olgy Hepnarové Miroslav David byl zachycen v dokumentu Všechno je sračka až 36 let poté, co dívka skončila na šibenici. Snímek je dílem někdejšího studenta Famu, který je spoluautorem velkofilmu Já, Olga Hepnarová.

„Smrt je rozhodně poctivější než lidi. Je absolutně, naprosto neúplatná a neuplatitelná,“ řekl Miroslav David, někdejší přítel na smrt odsouzené vražedkyně Olgy Hepnarové, v krátkometrážním dokumentu Všechno je sračka (2009). Tvůrcem tohoto autenticitou čišícího třiadvacetiminutového studentského filmu je Tomáš Weinreb. Jde o jeho samostatné dílo – byl autorem námětu, scénáristou, kameramanem, střihačem i režisérem.

HEPNAROVÁ A FILM

Miroslav David žil prý s Olgou Hepnarovou půl roku před jejím zločinem. Autor snímku jej zde nechal pohybovat se v jeho prostředí a mluvit zcela bez zábran. Vražedčin expřítel je v dokumentu třeba i nahý do půl těla či oblečený v pyžamu; pohybuje se po své zašpiněné kuchyni nebo se povaluje na sedačce. Své bláboly na téma buddhismus, Lenin či česká politika prokládá ukazováním fotek Olgy Hepnarové.

Autora dokumentu Všechno je sračka Tomáše Weinreba evidentně nepřestal osud Olgy Hepnarové, která v roce 1973 najela na zastávce tramvaje náklaďákem do davu lidí, fascinovat ani po dokončení studií, tedy FAMU. Společně s Petrem Kazdou (oba se podíleli na scénáři a režii) natočil v roce 2016 historické drama Já, Olga Hepnarová. Hlavní roli dostala polská herečka Michalina Olszańska. Dále ve filmu hráli například Marika Šoposká, Klára Melíšková, Roman Zach, Ondřej Malý, Martin Pechlát, Martin Finger.

 

Další Všichni

zobrazit profil Silvie Hitrová
Silvie Hitrová
zobrazit profil Petra Kaprhálová
Petra Kaprhálová
zobrazit profil Jana Vopěnková
Jana Vopěnková
zobrazit profil Gregory Scott Long
Gregory Scott Long
zobrazit profil Jonna Mendez
Jonna Mendez
zobrazit profil Zdeněk Tovara
Zdeněk Tovara
zobrazit profil Lucie Černá
Lucie Černá
zobrazit profil Jan Bartoška
Jan Bartoška