Martin Čížek

Martin Čížek

Profese: pojišťovací agent a někdejší dětský herec

Související celebrity

Životopis

Dětská hvězda legendárního československého seriálu Přátelé Zeleného údolí (1980) Martin Čížek herectví pověsil na hřebík v pubertě. Stal se reklamním agentem a po kamerách se mu nestýská.

Městský chlapec Pavel, jehož si zahrál zrzavý kluk Martin Čížek, se ve dvanáctidílném seriálu postupně seznamuje s krásami a kouzly české přírody. Jeho „průvodcem“ je lesník Horyna, kterého ztvárnil slovenský herec Vlado Müller, otec zpěváka Richarda Müllera. V seriálu, který byl oblíbený, a to nejen dětmi, ale i dospělými diváky, si Pavel našel kamaráda, vesnického hocha Káju. Tuto roli dostal Ondřej Malý, jehož hereckou kariéru tahle postava naopak nastartovala (jeho manželkou je kolegyně Pavla Tomicová).

MARTN ČÍŽEK PROPADL HAZARDU

S herectvím se Martin Čížek rozloučil v pubertě. Nejdříve pracoval jako horník, ale pak dálkově vystudoval vysokou školu a začal dělat pojišťovacího agenta. Má spokojené manželství a dvě dcery - Adrianu a Veroniku. "Ty však po mně zrzavou barvu vlasů nezdědily. Já měl zas to štěstí, že moje zrzavá kštice mi pomohla tehdy v konkurzu, kde bylo na pět set konkurentů," zavzpomínal pro Blesk Martin Čížek. Jak řekl, měl v životě tři přání: vystudovat vysokou školu, zabezpečit rodinu a dosáhnout ve sportu na nejvyšší ligovou soutěž v dospělé kategorii. Poslední přání si splnil, když si zahrál v extralize stolního tenisu.

 

Další Všichni

zobrazit profil Kateřina Matásková
Kateřina Matásková
zobrazit profil Lilia Khousnoutdinová
Lilia Khousnoutdinová
zobrazit profil Silvie Hitrová
Silvie Hitrová
zobrazit profil Gabriela Kalábková
Gabriela Kalábková
zobrazit profil Monika Vrágová
Monika Vrágová
zobrazit profil Andrej Babiš jr.
Andrej Babiš jr.
zobrazit profil Gabriela Kloudová
Gabriela Kloudová
zobrazit profil Petr Mlejnek
Petr Mlejnek