Simona Baumrtová

Datum narození: 24. 8. 1991
Profese: plavkyně
Znamení: Panna

Související celebrity

Životopis

Vynikající česká plavkyně Simona Baumrtová má na kontě mezinárodní úspěchy. Jejím plaveckým stylem je znak. Získala medaile na mnoha mistrovstvích Evropy, bojovala na olympiádě v Londýně a stala se želízkem v ohni pro olympiádu v Rio de Janieru 2016.

Simona Baumrtová totiž drží hned několik českých rekordů, je mnohonásobnou českou mistryní na 50, 100 a 200 metrů znak. V dlouhém bazénu zaplave sto metrů pod minutu. Jednou jí dokonce ukázala časomíra světový rekord na 50 m. Jenže se nepočítal, Simona Baumrtováholt občas smůlu. O kvalifikaci do Ria musela dlouho bojovat.

K plavání Simonu Baumrtovou přivedl její tatínek a trenér Tomáš Baumrt. Poprvé okusila chlorovanou bazénovou vodu ve 3 letech. Stalo se to v rodném Chomutově a do zdejšího bazénu se nesčetněkrát vrátila. Do 13ti let vedle plavání zvládala moderní gymnastiku.

Simonu Baumrtovou už v dětství bolela záda. Zjistilo se, že jde o patologický stav páteře s posunutými obratli, a to až o 7 mm. Tak laicky zní popis onemocnění skrytého pod názvem  spondylolistéza. Ta však při plavání na rozdíl od moderní gymnastiky nevadí.

Vrcholová znakařka při tréninku uplave za týden zhruba 50 kilometrů, na což jí stačí skočit do bazénu desetkrát. K tomu prodělá kondiční přípravu. Jaké to je, vyzkoušela před mnoha šampionáty. Česko také reprezentopvala v Londýně, na olympiádě v roce 2012 a postoupila poměrně vysoko. A forma Simony Baumrtové nikam neodešla.

VŠE O LOH 2016 V RIO DE JANEIRU ČTĚTE ZDE

 

Články o celebritě

Micka na ME zaplaval český rekord, Baumrtová do finále nepostoupila Micka na ME zaplaval český rekord, Baumrtová do finále nepostoupila Plavec Jan Micka skončil na mistrovství Evropy pátý v závodu na 800 metrů volný způsob v českém reko... číst článek
Bloky za půl milionu: Proč Baumrtová spadla do vody jak brambora Bloky za půl milionu: Proč Baumrtová spadla do vody jak brambora PŘÍMO Z GLASGOW | Znakařka Simona Baumrtová na mistrovství Evropy v Glasgow postoupila do večerního ... číst článek
Plavecká ruleta: Na nominaci na ME mají jediný závod, bojuje i Baumrtová Plavecká ruleta: Na nominaci na ME mají jediný závod, bojuje i Baumrtová Jedna šance a dost. Tradiční systém amerických kvalifikací si o víkendu vyzkouší čeští plavci, pro k... číst článek

Další Sportovci

zobrazit profil Michael Frolík
Michael Frolík
zobrazit profil Libuše Jahodová
Libuše Jahodová
zobrazit profil Milan Procházka
Milan Procházka
zobrazit profil Marek Peksa
Marek Peksa
zobrazit profil Jan Výtisk
Jan Výtisk
zobrazit profil Čestmír Kožíšek
Čestmír Kožíšek
zobrazit profil Alexander Choupenitch
Alexander Choupenitch