Martin Netolický

Datum narození: 22. 9. 1982
Místo narození: Ústní nad Orlicí
Profese: politik ČSSD, 5. pardubický hejtman
Znamení: Panna

Související celebrity

Životopis

Politik ČSSD Martin Netolický se roku 2012 stal poprvé hejtmanem Pardubického kraje. V roce 2016 křeslo obhájil, což byl subjektem 3PK - Pro prosperující Pardubický kraj vyslán učinit i ve volbách 2020. Opět se mu to podařilo.

Plně studoval právo, jeho různé obory, včetně práva teoretického a finančního. Na brněnské Masarykově univerzitě Martin Netolický v roce 2010 získal titul doktora práv.

MARTIN NETOLICKÝ HRÁL OCHOTNICKÉ DIVADLO

Rodák z Ústí nad Orlicí Martin Netolický, který do ČSSD vstoupil roku 2000, při studiu zvládal roli komunálního politika v České Třebové. Zastupitelem se stal poprvé v roce 2006 a o dva roky později i krajkým. Posty si opakovaně udžel.

Dělal asistenta poslanci Radko Martínkovi, a to i když byl ministrem pro místní rozvoj ve vládě Jiřího Paroubka. Později se z Radko Martínka stal hejtman Pardubického kraje. Právě v této funkci Martin Netolický Radko Martínka v roce 2012 vystřídal.

O MARTINOVI NETOLICKÉM ČTĚTE ZDE>>

V roce 2015 byl oficiálním hostitelem prezidenta Miloše Zemana na Pardubicku. Martin Netolický si užil trable s českými vládními letadly, když v dubnu 2016 vyrazil s poslanci do Malajsie a Indonésie. Kvůli stavu vládní letky se pohádal s ministrem obrany Martinem Stropnickým.

V krajských volbách 2016 si Martin Netolický uržel hejtmanské křeslo, což jej subjekt 3PK - Pro prosperující Pardubický kraj (ČSSD, hnutí Společně pro kraj a nestraníků v Pardubickém kraji), vyslal učinit i ve volbách 2020. I v nich se mu to podařilo.

 

 

Články o celebritě

Rozpočty krajů se kvůli energetické krizi úží. Kde plánují hejtmani nejvíce škrtat? Rozpočty krajů se kvůli energetické krizi úží. Kde plánují hejtmani nejvíce škrtat? Většina krajů má energie nakoupené jen do konce tohoto roku a čekají na slíbenou pomoc od ministerst... číst článek
Síkela: O rezignaci neuvažoval. Vládě představí koncepty státního obchodníka s energiemi Síkela: O rezignaci neuvažoval. Vládě představí koncepty státního obchodníka s energiemi O energetické krizi a závislosti na ruském plynu dnes v pořadu České televize Otázky Václava Moravce... číst článek
Uprchlíky zvládneme i bez vašeho centra, vzkázal Praze Rakušan. Fiala má termín schůzky s Hřibem Uprchlíky zvládneme i bez vašeho centra, vzkázal Praze Rakušan. Fiala má termín schůzky s Hřibem Česko zvládne situaci i v případě uzavření pražského centra pro uprchlíky z Ukrajiny, uvedl ministr ... číst článek

Další Politici

zobrazit profil Ondřej Benešík
Ondřej Benešík
zobrazit profil Petr Liška
Petr Liška
zobrazit profil Róbert Teleky
Róbert Teleky
zobrazit profil Pavel Staněk
Pavel Staněk
zobrazit profil Marian Kotleba
Marian Kotleba
zobrazit profil Antonín Staněk
Antonín Staněk
zobrazit profil Jarmila Smotlachová
Jarmila Smotlachová
zobrazit profil Jiří Domlátil
Jiří Domlátil