Milan Doudera

Datum narození: 1. 1. 1993
Váha: 95 kg
Výška: 181 cm
Profese: hokejový obránce

Související celebrity

Životopis

Hokejový obránce Milan Doudera je členem reprezentačního A týmu. Dostal se do širšího výběru na šampionát v Rusku v roce 2016. Dvě sezóny před tím byl oporou třineckých ocelářů v extralize.

Obránce Milan Doudera se narodil na Nový rok 1993 v Horním Bezděkově poblíž Kladna a je odchovancem kladenského hokeje. Kladenské barvy hájil do staršího dorostu, pak chvíli hrál za A tým kladenských Rytířů, než odešel do Třince.

Podíval se také do zámořských juniorských soutěží, nastupoval za tým Niagara IceDogs. To už měl zkušenosti z české juniorské reprezentace. Hrál a góly střílel za výběry do 16, 17 a 20 let.

První dva zápasy za reprezentační áčko Milan Doudera odehrál v sezóně 2013/14. Na první gól ze Česko si musel počkat do roku 2015. Na podzim ho dal v turnajovém zápase hvězdami nabitému týmu Rusů. Sjel si od modré čáry a přesně trefil přihrávku Jana Kováře do odkryté části branky. Vyrovnal na 2:2, zápas pak Česko vyhrálo na samostatné nájezdy.

Milan Doudera je poměrně disciplinovaným hráčem. Přesto si bek Třince v extralize vykoledoval distanc na dva zápasy za úmyslné seknutí Tomáše Marcinka z Pardubic do nechráněných podkolenních šlach. Milan Doudera platí za tvrďáka, kterého jen tak nějaká bolest nerozhází. Milan Doudera má vynikající střelu, přehled a výkonnost. Dává góly. To všechno přispělo k nominaci na hokejový šampionát v rusku 2016.

VEŠKERÉ INFORMACE O MS V HOKEJI 2016 JSOU ZDE

O pět let mladším bratrem Milana Doudery je Lukáš, jeho služeb rovněž využívají Oceláři Třinec. Po přestupu z Kladna se s Milanem Douderou do Třinec přesunula i jeho přítelkyně.

 

Články o celebritě

Motor za 10 let utratil 680 milionů. Teď má nejvyšší rozpočet v historii Motor za 10 let utratil 680 milionů. Teď má nejvyšší rozpočet v historii Extraligové kolosy šperkují své sestavy, náklady na mzdy hráčů a rozšířených realizačních týmů utěše... číst článek
Čihákův bič nahazuje Motor: Musíme být zlejší. Nechá si v týmu Simona? Čihákův bič nahazuje Motor: Musíme být zlejší. Nechá si v týmu Simona? Před ním se nezašijete. Je náročný, ví to o sobě. Po Plzni, hradeckém Mountfieldu a Mladé Boleslavi ... číst článek
Třinec bude vyšší a silnější. Moták: Nehledali jsme jen "hovada" do obrany  Třinec bude vyšší a silnější. Moták: Nehledali jsme jen "hovada" do obrany První dojem z rozjezdu třineckých Ocelářů na ledě? Rozrážet obranu z vysokých chasníků bude zase o n... číst článek

Další Sportovci

zobrazit profil Jiří Smejkal
Jiří Smejkal
zobrazit profil Karel Abraham
Karel Abraham
zobrazit profil Ondřej Roman
Ondřej Roman
zobrazit profil Martin Latka
Martin Latka
zobrazit profil Martin Štěpánek
Martin Štěpánek
zobrazit profil Petr Bouší
Petr Bouší
zobrazit profil David Pastrňák
David Pastrňák
zobrazit profil Milan  Michálek
Milan Michálek