Josef Hrabal

Josef Hrabal

Datum narození: 17. 8. 1985
Místo narození: Přerov
Váha: 81 kg
Výška: 185 cm
Profese: hokejový obránce
Znamení: Lev

Související celebrity

Životopis

Hokejový obránce Josef Hrabal hraje za reprezentační áčko, jeho klubem jsou třinečtí Oceláři. Dostal se do širšího reprezentačního výběru pro hokejový šampionát v Rusku 2016.

Přerovský rodák hokejově vyrostl ve Vsetíně, je považován za velmi nadaného obránce. Proto také si ho vyhlédly zahraniční kluby, hrál v ruském Čerepovci. Podepsal i smlouvu s Edmonton Oilers v NHL, ale neprosadil se a po jedné sezoně se vrátil do Evropy.

Josef Hrabal hrál ve švédském MODO, ale táhlo ho to domů na Moravu. Angažovali ho třinečtí Oceláři, pomohl jim v roce 2011 k mistrovskému titulu. Patří mezi nejdůležitější třinecké hráče a hraje fair play.

Reprezentační dres oblékl Josef Hrabal už za výběr do 16 let v roce 2000. Hrál pak za všechny starší výběry. Následovala nominace do reprezentačního áčka, už v sezóně 2005/2006 za něj odehrál pět zápasů. Bojoval o nominaci na mistrovství světa 2010 v Německu, pak z reprezentace vypadl. Kdyby ne, mohl se těšit ze zlaté medaile.

Až trenér Vladimír Vůjtek se rozpomněl na stabilní výkony Josefa Hrabala v obraně. Přestože se Třinci v sezóně 2015/16 příliš nedařilo, dostal se Josef Hrabal do širšího výběru na mistrovství světa v Rusku 2016, stejně jako jeho parťák z třinecké obrany Milan Doudera. Trenér Vladimír Vůjtek však dal před Josefem Hrabalem přednost hráčům z NHL, přesto nebyl start Josefa Hrabala vyloučen.

VEŠKERÉ INFORMACE O MS V RUSKU 2016 JSOU ZDE

Josef Hrabal se vždy mohl opřít o přítelkyni Kristýnu, cestovala s ním po trénincích do ciziny. Svatbu si naplánovali na léto 2011.

 

Články o celebritě

Třinecká dvojčata jsou zpět. Áda se umí dostat do hlavy, těší se Polanský Třinecká dvojčata jsou zpět. Áda se umí dostat do hlavy, těší se Polanský Zranění je roztrhlo. Třinecká „dvojčata“ Jiří Polanský a Martin Adamský jsou ale před startem čtvrtf... číst článek
Litvínov měl s Dynamem namále. 40 minut jsme nehráli dobře, řekl Válek Litvínov měl s Dynamem namále. 40 minut jsme nehráli dobře, řekl Válek Litvínov si z Pardubic odvezl výhru 3:2. Ale zapomeňte na nějaké velké ódy a prohlášení, jak hrál su... číst článek
Bláznivý scénář ožil. Pardubice už nejsou umolousané „něco“, hrají o šestku Bláznivý scénář ožil. Pardubice už nejsou umolousané „něco“, hrají o šestku Byla to pořádně upachtěná výhra. Ale nikdo neřešil způsob, nýbrž výsledek. Tedy vítězství nad Litvín... číst článek

Další Sportovci

zobrazit profil Ondřej Vetešník
Ondřej Vetešník
zobrazit profil Lucie Šafářová
Lucie Šafářová
zobrazit profil Jan Chramosta
Jan Chramosta
zobrazit profil Luboš Hilgert
Luboš Hilgert
zobrazit profil Radek Faksa
Radek Faksa
zobrazit profil Lukáš Krajíček
Lukáš Krajíček
zobrazit profil Franck Ribéry
Franck Ribéry