Jakub Jeřábek

Jakub Jeřábek

Datum narození: 12. 5. 1991
Místo narození: Plzeň
Váha: 83 kg
Výška: 180 cm
Profese: hokejový obránce
Znamení: Býk

Související celebrity

Životopis

Hokejový obránce Jakub Jeřábek byl coby posila ruského týmu Spartak Moskva nominován do české reprezentace na ZOH v Pekingu, kde Češi vypadli v osmifinále.

Plzeňský rodák Jakub Jeřábek začal z hokejem v dětství v modrobílém klubovém dresu. Nejprve reprezentoval plzeňskou Keramiku a když se klub přejmenoval na Lasselsberger Plzeň, Jakub Jeřábek to skousl.

O JAKUBU JEŘÁBKOVI ČTĚTE ZDE>>

Jeřábek zažil problémy s tvrdostí

Ani další změny názvu na HC Plzeň 1929 a HC Škoda Plzeň neotřásly věrností Jakuba Jeřábka jeho klubu. Mohl s ním a s Martinem Strakou v sezoně 2012/13 slavit také titul. Bil se o titul, co to šlo. Jakub Jeřábek se také za svůj mančaft umí doslova porvat a leckterý hráč má problém s jeho tvrdostí.

Extraligu za Plzeň hrál Jakub Jeřábek poprvé v sezoně 2008/2009. V té době už měl na kontě mnoho startů za reprezentační výběry do 16, 17, 18 a 20 let. Podařilo se mu v nich vsítit několik pěkných branek, ač to je práce hlavně pro útočníky. Jakub Jeřábek hrál také na mistrovství světa juniorů. Přestože je obráncem, dává pěkné góly.

V A týmu Jeřábek debutoval roku 2011

Pozvánku do reprezentačního áčka dostal Jakub Jeřábek poprvé už v roce 2011. V sezoně 2014/2015 byl povolán do reprezentace před pražským hokejovým šampionátem. Pak hrál za Česko v roce 2015 na Karjala Cupu a Channel One Cupu.

Výkony Jakuba Jeřábka v těchto turnajích zaujaly kouče Vladimíra Vůjtka natolik, že ho zařadil do širšího kádru pro šampionát v Rusku 2016, kde se Češi umístili pátí. O dvě místa hůř skončili na MS 2017.

V roce 2022 byl Jakub Jeřábek coby obránce ruského týmu Spartak Moskva nominován do české reprezentace na ZOH v Pekingu, kde nároďák vypadl v osmifinále.

O ZOH V PEKINGU ČTĚTE ZDE>>

 

 

Články o celebritě

Kouč o nominaci: Chybí nám superstar, ale týmu věřím! Můžeme uspět Kouč o nominaci: Chybí nám superstar, ale týmu věřím! Můžeme uspět Už má po kupě tým pro hokejový šampionát. Ale kouč Kari Jalonen přiznal, že to byla fuška. „Tentokrá... číst článek
Šampion Jeřábek: Do oslav jsem šel naplno! A potěšilo ho video z Norska Šampion Jeřábek: Do oslav jsem šel naplno! A potěšilo ho video z Norska Oslavy si užil naplno. Ale teď už má zase šichtu. Obránce Jakub Jeřábek, klíčová opora třineckých vl... číst článek
Kubalík už trénoval s reprezentací. Francouz ani Jašek nedorazí Kubalík už trénoval s reprezentací. Francouz ani Jašek nedorazí Čeští hokejisté po dnešním srazu v Brně před Českými hrami trénovali už i s posilou z NHL Dominikem ... číst článek

Další Sportovci

zobrazit profil Alban Jusufi
Alban Jusufi
zobrazit profil Štěpán Vachoušek
Štěpán Vachoušek
zobrazit profil Denisa Lhotová
Denisa Lhotová
zobrazit profil Matěj Vydra
Matěj Vydra
zobrazit profil Jakub Nakládal
Jakub Nakládal
zobrazit profil Filip Dvořák
Filip Dvořák
zobrazit profil Pavel Maslák
Pavel Maslák
zobrazit profil Jiří Veselý
Jiří Veselý