Erika Bornová

Erika Bornová

Datum narození: 18. 11. 1964
Místo narození: Praha
Profese: sochařka, malířka, kurátorka
Znamení: Štír

Související celebrity

Životopis

Malířka a sochařka Erika Bornová, je dcerou Adolf Borna, světoznámého malíře, kreslíře, ilustrátora, animátora, karikaturisty, který zemřel 22. května 2016.

Výtvarnice, malířka, sochařka a kurátorka Erika Bornová po studiu SOŠV Praha vystudovala Akademii výtvarných umění, kterou dokončila roku 1988. Vystavovala nejen v Česku, ale též v zahraničí, někde i opakovaně. Jmenujme třeba: Prahu, Karlovy Vary, Vídeň, Berlín, Oslo.

ERIKA BORNOVÁ - OSOBNOSTI TRUCHLILY S NÍ

Ke svým sochařským výtvorům používá Erika Bornová poměrně netradiční materiál – polystyren. Její sochy jsou vystavěny na obecné, nikoli individuální bázi. To však není chyba, ale záměr. Vytváří neexistující svět. Děj se odehrává v prostoru fantazie, touhy, snu. Erika Bornová ponechává povrch materiálu svých děl v naturálním, tedy bílém stavu, popřípadě jej částečně překrývá barvou či dalšími látkami. Zajímavé je, že v dílech autorky absentuje detail.

Právě Erika Bornová tisku oznámila, že navždy odešel její otec, světoznámý výtvarník, karikaturista, gragik a malíř Adolf Born.

 

Další Umělci

zobrazit profil Petr Čadek
Petr Čadek
zobrazit profil Michaela Hořejší
Michaela Hořejší
zobrazit profil Roman Pomajbo
Roman Pomajbo
zobrazit profil Adam Plachetka
Adam Plachetka
zobrazit profil Ivan Kotmel
Ivan Kotmel
zobrazit profil Monika Asterová
Monika Asterová
zobrazit profil David Černý
David Černý