Adam Holý

Adam Holý

Datum úmrtí: 7. 7. 2016
Místo narození: Ústí nad Labem
Profese: fotograf

Související celebrity

Životopis

Fotograf Adam Holý zemřel ve čtvrtek 7. července 2016 v pouhých 42 letech. Proslavil se jak fotografiemi celebrit, aktů známých i neznámých žen, tak plakáty k slavným filmům.

Adam Holý získal řadu ocenění, například roku 2015 převzal cenu Fotograf roku za knihu intimních portrétů svých modelek. Je podepsaný také pod úžasnými filmovými plakáty k snímkům Pelíšky, Želary, Paralelní světy či Pouta. Spolupracoval na plakátech karlovarského filmového festivalu, a to již od roku 2000. Svou tvorbu vystavoval v pražských galeriích Langhans, Laboratiorio či Jelení. Módní fotky otiskly časopisy Elle, Variety, Harper’s Bazaar, Dolce Vita či VICE.

ADAM HOLÝ – CENA ZA KNIHU THE OVERVIEW EFFECT

Slavný český fotograf Adam Holý se narodil v roce 1974 v Ústí nad Labem. Vystudoval Střední průmyslovou školu grafickou v Praze, poté žil v Praze. Pracoval na volné noze, zastupovala jej Polansky Gallery. Příčina jeho smrti zatím není známá. Za svůj život však několikrát bojoval se závislostí na alkoholu.

Adam Holý pochází z novinářské rodiny. Dlouholetým žurnalistou a komentátorem v oblasti kultury byl jeho otec Josef Holý. Stejnou dráhu si vybral i Adamův starší bratr David Holý, který studoval Fakultu sociálních věd na UK v Praze. Z počátku se věnoval spíš fotografii, ale později se z něj stal uznávaný reportér a autor řady projektů například na TV Stream či na Nově.

VYJÁDŘENÍ DAVIDA HOLÉHO NAJDETE ZDE

 

Další Umělci

zobrazit profil Vlado Bohdan
Vlado Bohdan
zobrazit profil Andrea Opavská
Andrea Opavská
zobrazit profil Jana Sibera
Jana Sibera
zobrazit profil Lenka Nora Návorková
Lenka Nora Návorková
zobrazit profil Nikola Márová
Nikola Márová
zobrazit profil Naděžda Munzarová
Naděžda Munzarová
zobrazit profil Václav Kuneš
Václav Kuneš