Jiří Beran

Jiří Beran

Datum narození: 18. 1. 1982
Profese: šermíř

Související celebrity

Životopis

Jiří Beran ml. je s kordem v ruce českou špičkou mezi šermíři. Podařilo se mu kavlifikovat na Letní olympijské hry v Riu de Janieru 2016. Na kontě má ale i jiné mezinárodní úspěchy.

Jiří Beran trénuje v unikátním areálu v Letňanech a je členem klubu Šerm Praha. Trenérem mu je mj. otec a jmenovec, dřívější vynikající šermíř Jiří Beran. Žák, v tomto případě Jiří Beran ml., ale může svého učitele překonat. Dokázal to například pěti tituly českého mistra a účastí v mezinárodních soutěžích družstev.

Jiří Beran ml. ale získal i jiná prvenství. Před olympiádou 2008 v Pekingu zazářil ve světovém poháru v Buenos Aires, když dokázal porazit tehdejšího mistra světa Wang Leje z číny 15:14. Jenže do Pekingu v roce 2008 Jiří Beran ml. nakonec nejel. Nepodařilo se mu ani o čtyři roky později kvalifikovat na olympiádu do Londýna.

Jiří Beran ml. proto neskrýval obrovskou radost, když vybojoval účast na olympijských hrách v Riu de Janeiru 2016. Šerm je totiž velice specifický sport. Kordisté bývají na vrcholu okolo třicítky, a to právě Jiří Beran ml. pro Rio de Janeiro 2016 splňoval a naprosto tak otočil dosavadní průběh sezóny-

VŠE O LOH 2016 V RIO DE JANEIRU ČTĚTE ZDE

 

Další Sportovci

zobrazit profil Zinédine Zidane
Zinédine Zidane
zobrazit profil Dušan Uhrin
Dušan Uhrin
zobrazit profil Roman Koudelka
Roman Koudelka
zobrazit profil Tiger Woods
Tiger Woods
zobrazit profil Gianluigi Buffon
Gianluigi Buffon
zobrazit profil Rostislav Klesla
Rostislav Klesla
zobrazit profil Alexander Ovečkin
Alexander Ovečkin
zobrazit profil Jan Tománek
Jan Tománek