Lucia Siposová

Lucia Siposová

Datum narození: 21. 5. 1980
Místo narození: Bratislava, Československo
Profese: herečka, zpěvačka
Znamení: Býk

Související celebrity

Životopis

Slovenská herečka a zpěvačka Lucia Siposová se český divákům představila ve filmech Filipa Renče Na vlastní nebezpečí a Hlídač č. 47. Zaujala i v Teorii Tygra Radka Bajgara.

Otec Lucie Siposové byl houslistou, dědeček známým cembalistou a babička zpívala. Po nich podědila hudební nadání a už v dětství toužila být jako Madonna. Pěveckou kariéru si záhy vyzkoušela. Ještě na konzervatoři se na konkurz dostala do dívčí popové skupiny Čtyřka, s níž vystudovala dva roky, tedy do doby, kdy se rozpadla. Kapela natočila desku a několik videoklipů.

LUCIA SIPOSOVÁ A DALŠÍ RENČOVY RAJCOVNÍ SLOVENKY

Už v době studií Lucia Siposová zpívala v muzikálech Pomáda, Cikáni jdou do nebe či Klec bláznů. V letech 2002 až 2005 moderovala na STV hudební hitparádu Sedmička. Poté na čtyři roky odjela do New Yorku. Zde pracovala jako servírka a časem se přihlásila i na herecké kurzy. Přivydělávala si modelingem.

Z New Yorku Lucia Siposová odcestovala do Argentiny. Když se do hlavního města USA vrátila, čekala ji tam nabídka na konkurz do thrilleru Na vlastní nebezpečí (2007) režiséra Filipa Renče, jehož zaujala natolik, že ji obsadil do hlavní role svého dramatu Hlídač č. 47 (2008) po boku Karla Rodena. Získala za ni cenu za nejlepší ženský herecký výkon na festivalu v sanfranciském Tiburonu.

O LUCII SIPOSOVÉ ČTĚTE ZDE>>

Kromě Filipa Renče Lucia Siposová upoutala režiséra a scénáristu Radka Bajgara. Ten jí svěřil ztvárnění role Lady v seriálu Neviditelní (2014) a také uhrančivé Julie v Teorii tygra (2016), kam kromě Jiřího Bartošky obsadil Elišku Balzerovou, Tatianu Vilhelmovou, Jiřího Havelku, Jakuba Koháka či Pavlu Beretovou.

V komediálním rodinném seriálu Prázdniny vysílaném na TV Prima o trojici bratranců Janovi, Lacovi a Zdenovi, kteří se rozhodli strávit 14 dní na chalupě jen s dětmi bez manželek, ztvárnila Lucia Siposová jednu z nich, a to ženu Laca v podání Tomáše Matonohy. Jana a Zdena si zahráli Ľuboš Kostelný a Marko Igonda.

Z cesty za Atlantický oceán si Lucia Siposová domů přivezla lásku k argentinskému tangu a spousty zážitků, které sepsala v knize Hello, my name is Anča Pagáčová.

 

Články o celebritě

Černé vdovy budou znova úřadovat: Herečky mají své podmínky i kila nahoře Černé vdovy budou znova úřadovat: Herečky mají své podmínky i kila nahoře Jitka Čvančarová (43), Jana Plodková (40) a Lucia Siposová (41) se coby Černé vdovy opět chystají úř... číst článek
Hezounek z Černých vdov se nezdá: Havlová z něj servala hned tři trička! Hezounek z Černých vdov se nezdá: Havlová z něj servala hned tři trička! Je mu čerstvých čtyřiadvacet, ale zažil toho víc než mnozí jeho starší kolegové. V seriálu Černé vdo... číst článek
Čvančarová a spol. z Černých vdov: Pod palbou kvůli dalším dílům! Čvančarová a spol. z Černých vdov: Pod palbou kvůli dalším dílům! Osm dílů je málo! Na tom se shodli diváci seriálu Černé vdovy, kde excelovaly Jitka Čvančarová (41),... číst článek

Další Herci

zobrazit profil Francesco Colella
Francesco Colella
zobrazit profil Katarína Šafaříková
Katarína Šafaříková
zobrazit profil Paul  Walker
Paul Walker
zobrazit profil Ondřej Malý
Ondřej Malý
zobrazit profil Simona Babčáková
Simona Babčáková
zobrazit profil Raúl Castillo
Raúl Castillo
zobrazit profil Ladislav Ondřej
Ladislav Ondřej