Zdeněk Jurečka

Zdeněk Jurečka

Datum narození: 19. 5. 1947
Datum úmrtí: 3. 8. 2017
Místo narození: Praha
Profese: kytarista, skladatel
Znamení: Býk

Související celebrity

Životopis

Kytarista Zdeněk Juračka, duší i srdcem rocker, doprovázel Petra Nováka, dále pak Evu Pilarovou či Janu Kratochvílovou. Hrál v kapele Žlutý pes frontmana Ondřeje Hejmy.

Rocker Zdeněk Juračka prošel v 60. až 90. letech 20. století řadou kapel. Začínal ve skupině Donald, která se zaměřovala hlavně na songy slavných Rolling Stones. Posléze se stal členem kapely, která doprovázela Petra Nováka, tedy George And Beathovens. Jeho další kroky vedly do Rebels.

Skupina Rebels koncertovala i na západě a následně se zpěvákem Jiřím Kornem získávala fanoušky zejména repertoárem Cream Erica Claptona. V době normalizace kytarista Zdeněk Juračka působil v doprovodných kapelách populárních zpěváků, např. Evy Pilarové. Později hrál v průkopnické rock-reggae skupině Heval s Janou Kratochvílovou, a to do její emigrace do Londýna roku 1983.

O ZDEŇKU JUREČKOVI ČTĚTE ZDE>>

Působil ve Vítkově kvartetu, jehož největším hitem je píseň Pražskej démon. Byl jedním ze zakládajících členů Tanga, které v totalitním Československu patřilo mezi nejpopulárnější hudební formace. Pak Zdeněk Juračka hrál ve Žlutém psovi frontmana Ondřeje Hejmy a podílel se na nejslavnějších hitech kapely. Vidět jste jej mohli třeba v klipu ke kultovnímu hitu Sametová.

Hudebník a skladatel Zdeněk Juračka zemřel v 70 letech, a to 3. července 2017.

 

Další Hudebníci

zobrazit profil Jonatán Pastirčák
Jonatán Pastirčák
zobrazit profil Jiří Vondráček
Jiří Vondráček
zobrazit profil Mikoláš Růžička
Mikoláš Růžička
zobrazit profil Marcel Zmožek
Marcel Zmožek
zobrazit profil Andrew Lloyd Webber
Andrew Lloyd Webber
zobrazit profil Ondřej Soukup
Ondřej Soukup
zobrazit profil Petr Čejka
Petr Čejka