Ondřej Kolek

Ondřej Kolek

Datum narození: 27. 3. 1979
Místo narození: Jablonec nad Nisou
Profese: člen České pirátské strany, chemik, výzkumný pracovník
Znamení: Beran

Související celebrity

Životopis

Chemik a výzkumný pracovník Ondřej Kolek se ve volbách 2017 stal jedničkou kandidátky České pirátské strany v Libereckém kraji. Neuspěl, stejně jako ve volbách do EP 2019.

Po Gymnázium U Balvanu v Jablonci nad Nisou a Vysoké škole chemicko-technologickou v Praze Ondřej Kolek pracoval jako specialista a manažer výzkumných projektů. Působil mj. ve společnostech Crytur, Elmarco, CxI při TUL či Atotech, kde se jeho náplní práce stal vývoj nových řešení v oblasti protikorozní ochrany.

Členem České pirátské strany se Ondřej Kolek stal roku 2011. Ve volbách 2016, stejně jako čtyři rok předtím, kandidoval do krajského zastupitelstva, ale neuspěl.

předčasných volbách 2013, po pádu vlády Petra Nečase, se Ondřeji Kolkovi nepodařilo získat poslanecký mandát. Do parlamentních voleb 2017 jej Piráti vyslali jako svého lídrem v Libereckém kraji. Neuspěl, stejně jako ve volbách do Evropského parlamentu 2019.

Mezi největší zájmy Ondřeje Kolka patří Piráti. Dříve se intenzivně věnoval chovu sklípkanů, přírodě, cestování a četbě.

 

Další Osobnosti

zobrazit profil Markéta Stehlíková
Markéta Stehlíková
zobrazit profil Tomáš Berdych
Tomáš Berdych
zobrazit profil David Suchařípa
David Suchařípa
zobrazit profil Tereza Vlčková
Tereza Vlčková
zobrazit profil Vladimír Horák
Vladimír Horák
zobrazit profil Jack Nicholson
Jack Nicholson
zobrazit profil Stanislav Štech
Stanislav Štech
zobrazit profil Karel Frýd
Karel Frýd