Jan Kopečný

Datum narození: 9. 8. 1989
Místo narození: České Budějovice
Profese: zpěvák, muzikálový herec
Znamení: Lev

Související celebrity

Životopis

Zpěvák a muzikálový herec Jan Kopečný, jehož si mohli televizní diváci všimnout v soutěži Česko hledá Superstar, se stal benjamínkem čtvrté řady show Tvoje tvář má známý hlas.

Se zpěvem a hrou na akordeon Jan Kopečný začal na základní umělecké škole v rodných Českých Budějovicích. V roce 2006 se dostal v soutěži Česko hledá Superstar mezi deset nejlepších zpěváků, což mu pomohlo k roli prince v muzikálu Sněhurka a sedm trpaslíků.

ROZHOVOR S JANEM KOPEČNÝM>>

Posléze si zazpíval Romea v muzikálu Romeo a Julie, Rosenkranze ve světové verzi díla Janka Ledeckého Hamlet – The Rock Opera, hlavní roli ztvárnil v Casanovovi Zdeňka Bárty a Petra Markova. Muzikáloví nadšenci mohli Jana Kopečného také vidět v Tajemství Daniela Landy, dále pak v Adamovi a Evě Zdeňka Zelenky a Bohouše Josefa, v Sněhové královně, jako D´artagnana v Třech mušketýrech, v Přízraku Londýna, v Dětech ráje Michala Davida a Sagvana Tofiho či v dvojroli krále Ludvík XIV. a Filipa v Muži se železnou maskou.

V letech 2009 až 2012 byl Jan Kopečný sólistou Swingového orchestru Jihočeského Rozhlasu pod vedením Václava Hlaváče. V té době začal působit jako sólista ve Velkém dechovém orchestru města České Budějovice. Na tři roky se stal frontmanem Big Bandu Metroklub, později lídrem kapely DPH.

O JANU KOPEČNÉM ČTĚTE ZDE>>

V roce 2017 byl Jan Kopečný vybrán do čtvrté řady pěvecké show TV Nova Tvoje tvář má známý hlas, a to společně s Anetou Krejčíkovou, Jitkou Boho, Leonou Machálkovou, Berenikou Kohoutovou, Tomášem Matonohou, Daliborem Gondíkem a Janem Maxiánem.

 

Články o celebritě

Zásadní změny v primáckém seriálu: Obří čistka v ZOO! Kdo půjde z kola ven? Zásadní změny v primáckém seriálu: Obří čistka v ZOO! Kdo půjde z kola ven? Chystá se překvapení! Vedle nových životních příběhů a zápletek čeká hrdiny seriálu ZOO také několik... číst článek
Velká čistka v Zoo! Koho se to dotkne? Velká čistka v Zoo! Koho se to dotkne? Chystá se překvapení! Vedle nových životních příběhů a zápletek čeká hrdiny seriálu ZOO také několik... číst článek
Ina T. hodnotila zimní svrchníky hvězd: Kdo má z ostudy kabát?! Absence etiky Lely i laciný luxus Perkausové Ina T. hodnotila zimní svrchníky hvězd: Kdo má z ostudy kabát?! Absence etiky Lely i laciný luxus Perkausové Není jen prostým prostředkem ochrany před zimním chladem, neb by měl ideálně zrcadlit osobní vkus a ... číst článek

Další Osobnosti

zobrazit profil Martin Skála
Martin Skála
zobrazit profil Petra Vraspírová
Petra Vraspírová
zobrazit profil Ferdinand Berousek
Ferdinand Berousek
zobrazit profil Jaroslav Hejl
Jaroslav Hejl
zobrazit profil Lukáš Bauer
Lukáš Bauer
zobrazit profil Monika Bagárová
Monika Bagárová
zobrazit profil Amélie Konšelová
Amélie Konšelová