Lukáš Adamec

Datum narození: 12. 3. 1987
Přezdívka: Luky
Místo narození: Košice, Československo
Profese: zpěvák, klavírista, klávesista
Znamení: Ryby

Související celebrity

Životopis

Zpěvák Lukáš Adamec, vítěz druhého ročníku Česko Slovenské SuperStar, se stal mistrem Slovenské republiky ve vodním pólu a dostal se i do národní reprezentace.

Pochází z rodiny muzikantů. Už jako malý začal Lukáš Adamec, přezdívaný Luky, hrát na klavír. Později se učil na klávesy. Absolvoval Technickou univerzitu v Košicích, které jsou i jeho rodným městem.

LUKÁŠ ADAMEC A POSTIŽENÝ BRATR

Svou pěveckou kariéru odstartoval roku 2008. Debutoval singlem Letna, který Lukáš Adamec natočil se svojí kapelou Siempre. Skladba měla úspěch jak v slovenských, tak českých rádiích. Do druhého ročníku pěvecké soutěže Česko Slovenské SuperStar se přihlásil proto, aby zviditelnil jejich skupinu.

Probojoval se až do finále, kde porazil Gabrielu Gunčíkovou. Převzal si cenu v hodnotě 100 000 eur a možnost vydat své album. Lukáš Adamec se se soupeřkou před vyhlášením dohodli, že si po vítězství kteréhokoli z nich věnují 10 000 eur. Zpěvák svůj slib splnil. V anketě Zlatý Slávik 2011 vyhrál v kategorii Skokanem roku.

Druhý singl kapely Siempre, který vyšel v září 2012, nese název Rozcvička. V roce 2013 se Lukáš Adamec dal na sólovou dráhu. Jeho singly jsou mj. Ty vieš, Tak prosím, Keby som pil či Dýchaj. Také ztvárnil hlavní roli v muzikálech Krysař a Matúš Čák Trenčiansky. V muzikálu Jesus Christ Superstar dostal roli Jidáše.

O LUKÁŠI ADAMCOVI ČTĚTE ZDE>>

Lukáš Adamec není jen nadaný hudebník, ale též sportovec. Stal se mistrem Slovenska ve vodním pólu a dostal se i do národní reprezentace.

Muzikant Lukáš Adamec se v říjnu 2013 oženil se svou přítelkyní Miriam, která mu koncem března 2014 porodila syna Tea. V říjnu 2016 se jim narodila dcera.

 

Články o celebritě

Další Zpěváci

zobrazit profil Zuzana Kolářová
Zuzana Kolářová
zobrazit profil Helena Zeťová
Helena Zeťová
zobrazit profil George Michael
George Michael
zobrazit profil Beyoncé Knowles-Carter
Beyoncé Knowles-Carter
zobrazit profil Petr Spálený
Petr Spálený
zobrazit profil Andre Young - Dr. Dre
Andre Young - Dr. Dre