Lukáš Adamec

Datum narození: 12. 3. 1987
Přezdívka: Luky
Místo narození: Košice, Československo
Profese: zpěvák, klavírista, klávesista
Znamení: Ryby

Související celebrity

Životopis

Zpěvák Lukáš Adamec, vítěz druhého ročníku Česko Slovenské SuperStar, se stal mistrem Slovenské republiky ve vodním pólu a dostal se i do národní reprezentace.

Pochází z rodiny muzikantů. Už jako malý začal Lukáš Adamec, přezdívaný Luky, hrát na klavír. Později se učil na klávesy. Absolvoval Technickou univerzitu v Košicích, které jsou i jeho rodným městem.

LUKÁŠ ADAMEC A POSTIŽENÝ BRATR

Svou pěveckou kariéru odstartoval roku 2008. Debutoval singlem Letna, který Lukáš Adamec natočil se svojí kapelou Siempre. Skladba měla úspěch jak v slovenských, tak českých rádiích. Do druhého ročníku pěvecké soutěže Česko Slovenské SuperStar se přihlásil proto, aby zviditelnil jejich skupinu.

Probojoval se až do finále, kde porazil Gabrielu Gunčíkovou. Převzal si cenu v hodnotě 100 000 eur a možnost vydat své album. Lukáš Adamec se se soupeřkou před vyhlášením dohodli, že si po vítězství kteréhokoli z nich věnují 10 000 eur. Zpěvák svůj slib splnil. V anketě Zlatý Slávik 2011 vyhrál v kategorii Skokanem roku.

Druhý singl kapely Siempre, který vyšel v září 2012, nese název Rozcvička. V roce 2013 se Lukáš Adamec dal na sólovou dráhu. Jeho singly jsou mj. Ty vieš, Tak prosím, Keby som pil či Dýchaj. Také ztvárnil hlavní roli v muzikálech Krysař a Matúš Čák Trenčiansky. V muzikálu Jesus Christ Superstar dostal roli Jidáše.

O LUKÁŠI ADAMCOVI ČTĚTE ZDE>>

Lukáš Adamec není jen nadaný hudebník, ale též sportovec. Stal se mistrem Slovenska ve vodním pólu a dostal se i do národní reprezentace.

Muzikant Lukáš Adamec se v říjnu 2013 oženil se svou přítelkyní Miriam, která mu koncem března 2014 porodila syna Tea. V říjnu 2016 se jim narodila dcera.

 

Články o celebritě

Další Zpěváci

zobrazit profil Julián Záhorovský
Julián Záhorovský
zobrazit profil Adam Levine
Adam Levine
zobrazit profil Martina Balogová
Martina Balogová
zobrazit profil Šárka Rezková
Šárka Rezková
zobrazit profil Gabriela Gunčíková
Gabriela Gunčíková
zobrazit profil Hana Ulrychová
Hana Ulrychová
zobrazit profil Marta Jandová
Marta Jandová
zobrazit profil Lenka Filipová
Lenka Filipová