Marie Kružíková Renčová

Datum narození: 23. 9. 1993
Místo narození: Praha
Profese: herečka
Znamení: Váhy

Související celebrity

Životopis

Herečka Marie Kružíková Renčová se na obrazovce představila jako asistentka Květa v zábavném pořadu Kdo je kdo? Ve filmu debutovala roku 2014 v komediích Vejška a Šťastná.

Již od dětství chodila Maruška Kružíková, nejstarší z pěti sourozenců, na hodiny klavíru, baletu, moderního tance, věnovala se gymnastice a bojovým sportům. Při studiu gymnázia sice navštěvovala dramatický kroužek a hrála v divadelním souboru, ale více než na hereckou dráhu pomýšlela na kariéru zubařky.

Možnost volby Marie Kružíková dostala, když ji přijali jak na medicínu, tak na hereckou školu. Rozhodla se pro umění. Studium však nedokončila, a to kvůli jiným nabídkám, mj. hereckým či modelingovým. Na obrazovce se předvedla jako Květa, asistentka moderátora zábavného pořadu TV Prima Kdo je kdo? Petra Vondráčka.

V pohádce Zdeňka Trošky Čertova nevěsta (2011) si zahrála jednu z dvorních dam princezny Štěpánky v podání Evy Josefíkové. V letech 2012 a 2013 Marie Kružíková ztvárnila role v řadě studentských filmů, jako např. Chtěla bych věřit, Dvojhra či Zeď. Na stříbrném plátně se v celovečerních snímcích začala objevovat roku 2014, a to v komediích Vejška a Šťastná.

Režisér Filip Renč Marii Kružíkovou prvně obsadil do životopisného dramatu Lída Baarová (2016), již ztvárnily Táňa Pauhofová a Zdenka Procházková. Výraznější roli Filip Renč Marii Kružíkové, tehdy již své přítelkyni, dal v komedii Haliny Pawlowské Zoufalé ženy dělají zoufalé věci.

O MARII KRUŽÍKOVÉ ČTĚTE ZDE>>

Velkou vášní Marie Kružíkové je sport, tanec a šachy. Věnuje se také charitativním projektům.

S Filipem Renčem se Marie Kružíková dala dohromady roku 2016. V srpnu 2017 režisér prozradil, že čekají holčičku. Následující měsíc mu o 28 let mladší těhotná přítelkyně Maruška řekla své ANO. Svatba se uskutečnila v centru Prahy.



 

Další Herci

zobrazit profil Ondřej Gregor Brzobohatý
Ondřej Gregor Brzobohatý
zobrazit profil Patricie Solaříková
Patricie Solaříková
zobrazit profil Celina Jade
Celina Jade
zobrazit profil Nina Jiránková
Nina Jiránková
zobrazit profil David Matásek
David Matásek
zobrazit profil Anežka Rusevová
Anežka Rusevová
zobrazit profil Patrik Děrgel
Patrik Děrgel