Martina Preissová

Datum narození: 31. 10. 1975
Místo narození: Znojmo
Profese: herečka
Znamení: Štír

Související celebrity

Životopis

Herečka Martina Preissová, nominovaná na Ceny Thálie za mimořádný jevištní výkon, se divákům předvedla také v televizi a ve filmu. Zahrála si třeba v komedii Probudím se včera.

Po střední pedagogické škole absolvovala Martina Preissová, rozená Stehlíková, obor herectví na brněnské JAMU. Již při studiu hostovala v Národním divadle Brno, kde získala stálé angažmá. Posléze hostovala v Národním divadle v Praze, v němž se členkou Činohry stala roku 2000.

MARTINA PREISSOVÁ - TOČILA NAHÉ SCÉNY

Za roli Blanky Kastilské ve hře Král Jan byla v roce 1999 nominována na Cenu Thálie. Druhou nominaci za herecký výkon Martina Preissové vynesla o pět let později postava Šury v představení Černé mléko.

Před kamerou Martina Preissové debutovala ještě v Brně, a to v seriálu Detektiv Martin Tomsa (1994) s Markem Vašutem v hlavní roli. Větší možnosti představit se na televizní obrazovce a také na stříbrném plátně jí přineslo přestěhování do Prahy.

Objevila se v řadě seriálů, jako jsou Četnické humoresky, Nemocnice na kraji města – nové osudy, Přešlapy či Rapl. Více prostoru Martina Preissová dostala v komeriální sérii Ententýky (2012), kde si zahrála ve všech jejích 15 epizodách. Zaujmout diváky mohla též v seriálu Ohnivý kuře.

Prvním celovečerním filmem, v němž Martina Preissová ztvárnila menší roli, byl Útěk do Budína (2002). V komedii Miloslava Šmídmajera Probudím se včera (2012) společně s Filipem Blažkem ztvárnila dospělé já ústředních postav - středoškoláků - v podání Evy Josefíkové a Jiřího Mádla

O MATRINĚ PREISSOVÉ ČTĚTE ZDE>>

Hereččiným prvním manželem byl dirigent Roman Válek, s nímž se rozvedla roku 2005. Podruhé se provdala v červenci 2009, a to za herce Martina Preisse, syna slavného hereckého páru Jany Preissové a Viktora Preisse. Martina Preissová má se svým manželem, jenž trpěl těžkými depresemi a pokusil se i o sebevraždu, syna Matouše.

 

Články o celebritě

Bouřlivá premiéra Extraktorů! Provokace Štáfka s Révaiem, Schneiderová s dcerou, otec Hanychové s manželkou    Bouřlivá premiéra Extraktorů! Provokace Štáfka s Révaiem, Schneiderová s dcerou, otec Hanychové s manželkou Dva drsňáci v podání Jakuba Štáfka (33) a Jana Révaie (49) a vychlazené pivo i víno, které obojí och... číst článek
Martina Preissová o soužití v pánské společnosti: Tři chlapi? Připadám si jak královna! Martina Preissová o soužití v pánské společnosti: Tři chlapi? Připadám si jak královna! Oblíbená herečka Martina Preissová (47) se svěřila Blesku, jak vypadá život mezi třemi chlapy. Sdílí... číst článek
Preissova nová záporácká posila ZOO: Kvůli roli přijde o prázdniny Preissova nová záporácká posila ZOO: Kvůli roli přijde o prázdniny Je to tak trochu danajský dar. Martin Preiss (50) dostal roli v primáckém seriálu ZOO, ale musí jí o... číst článek

Další Herci

zobrazit profil Ondřej Sokol
Ondřej Sokol
zobrazit profil David Matásek
David Matásek
zobrazit profil Martin Hofmann
Martin Hofmann
zobrazit profil Jana Švandová
Jana Švandová
zobrazit profil Alena Karešová
Alena Karešová
zobrazit profil Eliška Křenková
Eliška Křenková
zobrazit profil Gaia Girace
Gaia Girace