Bohdana Pavlíková

Datum narození: 11. 8. 1976
Místo narození: Teplice
Profese: herečka
Znamení: Lev

Související celebrity

Životopis

Herečka Bohdana Pavlíková na sebe upozornila především na divadelních prknech. Televizním divákům se představila zejména rolí Jindry v nováckém seriálu Ulice.

Již na gymnáziu spolupracovala s Krušnohorským divadlem. Poté Bohdana Pavlíková absolvovala Střední školu dramatických umění při divadle Šumperk, kde v angažmá setrvala do roku 2013. Kromě herectví se věnovala vedení ochotnického Studia D123. Hostovala mj. v Národním divadle Ostrava. Po roce v Městském divadle v Kladně se stala členkou souboru Švandova divadla.

BOHDANA PAVLÍKOVÁ – ROZHOVOR NEJEN O MATEŘSTVÍ

Před kamerou se Bohdana Pavlíková začala objevovat v rámci natáčení seriálů. Jmenujme Četnické humoresky, Cesty domů si Ordinaci v růžové zahradě. Upozornila na sebe zejména rolí Jindry Pražákové v Ulici, s níž si nemanželské dítě pořídila s jednou ze stálic tohoto úspěšného počinu TV Nova, truhlářem Bedřichem Liškou, jehož ztvárnil Adrian Jastraban.

Na filmovém plátně se Bohdana Pavlíková objevila v krimi komedii Ondřeje Sokola Krásno (2014) či ve snímku Petra Nikolaeva Vybíjená (2015), natočeném podle knihy Michala Viewegha.

 

Další Herci

zobrazit profil Kristýna Janáčková
Kristýna Janáčková
zobrazit profil Veronika Kubařová
Veronika Kubařová
zobrazit profil Václav Glazar
Václav Glazar
zobrazit profil John Malkovich
John Malkovich
zobrazit profil Sandra Pogodová
Sandra Pogodová
zobrazit profil Petr Vaněk
Petr Vaněk
zobrazit profil Ivana Andrlová
Ivana Andrlová
zobrazit profil Zdeněk  Žák
Zdeněk Žák