Michal Strnad

Michal Strnad

Datum narození: 4. 8. 1992
Profese: podnikatel
Znamení: Lev

Související celebrity

Životopis

Michal Strnad je český podnikatel a od konce ledna 2018 majitel firmy Czechoslovak Group (CSG), která české armádě dodává například obrněné vozy Pandur.

Miliardář Michal Strnad, který po ukončení gymnázia nedokončil vysokou školu, se ve zbrojařském impériu Czechoslovak Group (CSG), které do 26. ledna 2018 vlastnil jeho otec Jaroslav Strnad, realizoval již od dětství. Strnad už od října 2015 zastával ve firmě funkci předsedy představenstva a generálního ředitele.

S podnikatelskou kariérou Michal Strnad začal brzy, hned v 18 letech založil dvě firmy poskytující služby v pojišťovnictví a servis automobilů. Později je prodal. V chodu otcovy firmy se naplno realizuje od svých 20 let, jako investor financuje některé rozjíždějící se start-upy.

Značná část portfolia CSG se věnuje zbrojnímu průmyslu. Firmy CSG také často získávají zakázky pro českou armádu. Dodávají jí třeba nákladní automobily Tatra nebo obrněnce Pandur. Firma Tatra Trucks měla také zájem modernizovat houfnice Dana asi za 1,23 miliardy korun, ministryně obrany v demisi Karla Šlechtová (za ANO) ale zakázku zrušila.

Jaroslav Strnad se rozhodl ustoupit do pozadí. Po změnách zůstává již jen v dozorčí radě CSG a chce pokračovat ve vyhledávání nových investičních a obchodních příležitostí strategické povahy. Ostatní povinnosti převedl spolu s akciemi na syna. „Táta neřeší její běžný chod, zaměřuje se na nové příležitosti a investice. Mně připadl dohled nad všemi společnostmi i kontakt se strategickými zákazníky,“ okomentoval pro deník E15 výměnu rolí Michal Strnad.

Michal Strnad je svobodný. Kromě CSG mu patří také hi-tech společnost Retia.

 

Další Finančníci

zobrazit profil Juraj Lelkes
Juraj Lelkes
zobrazit profil Jan Bubeník
Jan Bubeník
zobrazit profil Simon Konecki
Simon Konecki
zobrazit profil Marek Šilhánek
Marek Šilhánek
zobrazit profil George Soros
George Soros
zobrazit profil Věra  Miťková
Věra Miťková
zobrazit profil Viktor Kožený
Viktor Kožený
zobrazit profil Nora Mojsejová
Nora Mojsejová