Tereza Dočkalová

Tereza Dočkalová

Datum narození: 21. 4. 1988
Místo narození: Nový Jičín
Profese: herečka
Znamení: Býk

Související celebrity

Životopis

Herečka Tereza Dočkalová, která se roku 2012 stala držitelkou Ceny Thálie v kategorii herečka do 33 let, ji získala také za mimořádný výkon v roli Ibsenovy Nory v březnu 2018.

Herectví Tereza Dočkalová studovala na ostravské Janáčkově konzervatoři. Již při škole hostovala v Těšínském divadle a v ostravském Divadle loutek. Ve čtvrtém ročníku dostala nabídku z Komorní scény Aréna, kde na sebe upozornila coby Nina Zarečná v Čechovově Rackovi.

Po absolutoriu Tereza Dočkalová v Komorní scéně Aréna nastoupila do stálého angažmá. Ztvárnila zde řadu výrazných postav, mj. Ofélii v Shakespearově Hamletovi. V roce 2012 obdržela Cenu Thálie v kategorii herečka do 33 let.

Roku 2013 se Tereza Dočkalová stala členkou Divadla pod Palmovkou. Na prknech této scény šla též z role do role. Za ztvárnění ústřední postavy (Nora) ve hře Henrika Ibsena Domeček pro panenky dostala Cenu Thálie 2017 za mimořádný jevištní výkon.

Kromě Divadla pod Palmovkou mohli diváci talent Terezy Dočkalové obdivovat na Letních shakespearovských slavnostech nebo na jevišti Divadelní společnosti Masopust.

 

Další Herci

zobrazit profil Olga Schoberová
Olga Schoberová
zobrazit profil Zuzana  Mauréry
Zuzana Mauréry
zobrazit profil Monica Barbaro
Monica Barbaro
zobrazit profil Neil Patrick Harris
Neil Patrick Harris
zobrazit profil Berenika Suchánková
Berenika Suchánková
zobrazit profil Sean Connery
Sean Connery
zobrazit profil Jan Kolařík
Jan Kolařík