Jiří Vojzola

Jiří Vojzola

Datum narození: 21. 1. 1950
Datum úmrtí: 1. 10. 2018
Místo narození: Přerov
Profese: fotograf
Znamení: Vodnář

Související celebrity

Životopis

Fotograf Jiří Vojzola se proslavil svými snímky se sportovní tématikou, které vyšly v řadě předních českých a světových magazínů a mnoha knižních publikacích.

Fotografovat Jiří Vojzola začal již v dětství. Po absolvování Filozofické fakulty Univerzity Palackého v Olomouci působil jako učitel na základních školách v Drahotuších a Přerově, od 80. let 20. na Obchodní akademii v Přerově.

JIŘÍ VOJZOLA - FOTIL I BERDYCHOVU KRÁSKU

Jiří Vojzola byl jedním z nejlepších českých sportovních fotografů. Svým objektivem zachytil největší tenisové turnaje na světě. Fotografování sportu se věnoval od 70. let 20. století. Jeho snímky vyšly v řadě předních českých a světových magazínů a mnoha knižních publikacích.

Světovými odborníky i samotnými sportovci uznávaný fotograf Jiří Vojzola léta spolupracoval s deníkem Blesk. Rodák z Přerova se na okruhu ATP a WTA pohyboval 31 let. Jen na Australian Open byl roku 2018 poosmnácté.

Fotografoval tenisové Davis Cupy a Fed Cupy pro Český a Slovenský tenisový svaz. Na svém kontě má Jiří Vojzola zhruba stovku utkání Davis Cupu a Fed Cupu. Nejraději fotil Serenu Williams. Milovník golfu a nadšený cestovatel si vyměňoval zážitky z dovolených s Rogerem Federerem.

Světoznámy fotograf Jiří Vojzola zemřel po srdeční příhodě 1. října 2018. Bylo mu 68 let.

 

Další Osobnosti

zobrazit profil Zdenka Němečková Crkvenjaš
Zdenka Němečková Crkvenjaš
zobrazit profil Nicky Hilton
Nicky Hilton
zobrazit profil Barbora Špotáková
Barbora Špotáková
zobrazit profil Emil Boček
Emil Boček
zobrazit profil Russell Crowe
Russell Crowe
zobrazit profil Charlize Theron
Charlize Theron
zobrazit profil Michal Blaško
Michal Blaško
zobrazit profil Ladislav Kos
Ladislav Kos