Ladislav Faktor

Ladislav Faktor

Datum narození: 9. 4. 1957
Místo narození: České Budějovice
Profese: právník, hudebník, podnikatel, senátor
Znamení: Beran

Související celebrity

Životopis

Právník Ladislav Faktor, který proslul zejména jako hudebník a podnikatel, se ve volbách 2018 stal senátorem, a to za obvod č. 14 - České Budějovice.

Po absolvování Právnické fakulty Univerzity Karlovy v Praze a tříletém působení jako podnikový právník se Ladislav Faktor soustředil na muziku. Mezi jeho nejznámější počiny patří hudba ke komedii Tady hlídám Já, k seriálu Brána smrti a znělka k cyklu České televize 13. komnata.

Na svém kontě Ladislav Faktor má též hudbu k zábavné talkshow Haliny Pawlowské Banánové rybičky. V letech 1990 až 1994 hrál na klávesy v kapele Michaela Kocába Pražský výběr.

Do politiky Ladislav Faktor vstoupil hned Po Sametové revoluci 1989, kdy se podílel na zakládání Občanského fóra v rodných Českých Budějovicích. Koncem roku 1990 spustil tehdy ještě pirátské Rádio Podzemí, které později přejmenoval na Rádio Faktor.

V roce 2004 Ladislav Faktor koupil Tereziinu chatu na jihočeské Kleti, která se nachází v bezprostřední blízkosti současné Josefovy věže a vede na ni sedačková lanovka.

Ve volbách 2018 se Ladislav Faktor stal nezávislým kandidátem s podporou ODS na post senátora v obvodu č. 14 - České Budějovice. Křeslo v horní komoře získal v druhém kole.

O LADISLAVU FAKTOROVI ČTĚTE ZDE>>

Ladislav Faktor je rozvedený a má dvě děti.

 

Další Osobnosti

zobrazit profil Kateřina Kristelová
Kateřina Kristelová
zobrazit profil Courtney Cox
Courtney Cox
zobrazit profil Marta Gottwaldová
Marta Gottwaldová
zobrazit profil Jakub Špalek
Jakub Špalek
zobrazit profil Michal Viewegh
Michal Viewegh
zobrazit profil Michael Madsen
Michael Madsen
zobrazit profil Ondřej Kraus
Ondřej Kraus