princezna Eugenie

Datum narození: 23. 3. 1990
Místo narození: Londýn, Spojené království
Výška: 165 cm
Profese: šestá vnučka královny Alžběty II.
Znamení: Beran

Související celebrity

Životopis

Britská princezna Eugenie z Yorku, celým jménem Eugenie Victoria Helena, je dcerou Andrewa, vévody z Yorku, a Sarah, vévodkyně z Yorku.

Do školy princezna Eugenie začala chodit na Winkfield Montessori. Do roku 1995 studovala na Upton House School ve Windsoru. Poté odešla do Coworth Park School a St George's School.

EUGENIE PŘED SVATBOU ZAČALA HUBNOUT

Dále princezna Eugenie navštěvovala Marlborough College a v září 2009 získala bakalářský titul z kombinovaného studia historie umění, anglické literatury a politiky na Newcastle University. Roku 2012 dokončila studia anglické literatury a historie umění.

O PRINCEZNĚ EUGENII Z YORKU ČTĚTE ZDE>>

Dcera Andrewa, vévody z Yorku, a Sarah, vévodkyně z Yorku, Eugenie z Yourku, celým jménem Eugenie Victoria Helena, se narodila jako šesté vnouče královny Alžběty II. a prince Philipa, vévody z Edinburghu.

Princezna Eugenie je vzdálenou sestřenicí své pozdější tety Diany, princezny z Walesu, jejíž otec byl John Spencer, 8. hrabě Spencer, a přes svou matku Sarah je potomkem Georgiany Cavendish, vévodkyně z Devonshire, dcery Johna Spencera, 1. hraběte Spencera.

Pojmenována Eugenie byla po královně Viktorii z Battenbergu a po princezně Heleně Britské, vnučce královny Viktorie. Princezna je v pořadí devátou následnicí na britský trůn.

Začátkem října 2018 Buckinghamský palác oznámil detaily svatby princezny Eugenie s jejím dlouholetým přítelem Jackem Brooksbankem, manažerem pro Evropu pro firmu Casamigos Tequila: mělo by se jí zúčastnit na 800 hostů a přijde na bezmála 60 milionů korun. ANO si pár řekl 12. října 2018.

 

Články o celebritě

Hrozivá diagnóza ex prince Andrewa Fergie: Rakovina kůže půl roku po rakovině prsu! Hrozivá diagnóza ex prince Andrewa Fergie: Rakovina kůže půl roku po rakovině prsu! Sarah Fergusonové (64) opět přibudou nějaké ty vrásky kvůli starostem! Pouhých šest měsíců poté, co ... číst článek
Letos rodily princezny pohádkové i skutečné: Řachandě se (ne)splnilo přání! Letos rodily princezny pohádkové i skutečné: Řachandě se (ne)splnilo přání! Není šťastnější události než narození potomka. A letos se jich celebritám ze světa showbyznysu i spo... číst článek
Rok od smrti královny Alžběty II. (†96): Manévry s tělem, útok na rakev a rebel Harry! Rok od smrti královny Alžběty II. (†96): Manévry s tělem, útok na rakev a rebel Harry! Už je to dobrý rok, co se na věčnost odebrala královna Alžběta II. (†96). O skonu nejdéle vládnoucí ... číst článek

Další Osobnosti

zobrazit profil Josef Prouza
Josef Prouza
zobrazit profil Juraj Kukura
Juraj Kukura
zobrazit profil Porty (youtuber)
Porty (youtuber)
zobrazit profil Ján Kroner
Ján Kroner
zobrazit profil Robert Votruba
Robert Votruba
zobrazit profil Barbara Ronchi
Barbara Ronchi
zobrazit profil Richard Schiff
Richard Schiff