Pekař (Petr Štolba)

Pekař (Petr Štolba)

Místo narození: Kutná Hora
Profese: zpěvák, písničkář, macho

Související celebrity

Životopis

Písničkář Pekař vydal debutové album Pekař, které bylo dobře přijato jak posluchači, tak kritiky. Jeho úspěšný rok 2016 byl korunován vítězstvím v anketě Český slavík Mattoni v kategorii Objev roku.

Kutnohorský hudebník přezdívaný Pekař, vlastním jménem Petr Štolba (narozen 1985), se svou kapelou pravidelně vystupuje zejména v klubech po celé České republice. Roku 2016 uspěl s písničkami Bůh, Tančím a Za tebou, které předznamenaly jeho debutové album s názvem Pekař. Zároveň spolupracuje s kapelou Rybičky 48, s níž natočil mj. skladbu Chtěl jsem tím říct a odstartoval koncertní šňůru Kamarádi Tour.

V anketě Český slavík Mattoni 2016 byli společně s Pekařem v kategorii Objev roku nominováni zpěváci Thom Artway a Sebastian. Cenu Pekař převzal od moderátorů Reye Korantenga a Lucie Borhyové. Bloňdatá stálice TV Nova před vyhlášením vítěze řekla, že je to právě Pekař, jemuž přeje, aby vyhrál. „Před dvěma lety jsem jela v autě na nábřeží a pustila si písničku od Pekaře, kterou mi poslala moje televize a kterou pro mě složil. Jmenovala se Lucie a moc se mi líbila. Zpíval v ní i své telefonní číslo, ale já mu nikdy nezavolala,“ řekla Lucie Borhyová, která neskrývala radost, že Petra Štolbu konečně osobně poznala. V písni Lucie, jež je valentýnským vyznáním, Pekař mj. zpívá: „Až měsíc noci upije, bude má Borhyová Lucie.“ Ve videoklipu je použita řada fotek sexy moderátorky.

Na YouTube mají Pekařovy písničky miliony zhlédnutí. Jak o sobě píše na Facebooku, žánr, jemuž se věnují, je „machofolk“. Členy kapaly na veřejné síti představil takto: Martin "Cágo" Cagaš (basskytara, zpěv atd.) a Ondřej "Showkup" Soukup (bící, zpěv atd.). Sebe popsal slovy: „Skladatel, muzikant, písničkář, tanečník a profesionální Macho!“

ČESKÝ SLAVÍK MATTONI 2016 – ZDE

 

 

Další Hudebníci

zobrazit profil Jonatán Pastirčák
Jonatán Pastirčák
zobrazit profil Dušan Timko
Dušan Timko
zobrazit profil Marpo (Otakar Petřina)
Marpo (Otakar Petřina)
zobrazit profil Pavel Šporcl
Pavel Šporcl
zobrazit profil Alexandr Kopka
Alexandr Kopka
zobrazit profil Pavel Švec
Pavel Švec
zobrazit profil Alan Merrill
Alan Merrill