Milan Cieslar

Milan Cieslar

Datum narození: 26. 4. 1960
Místo narození: Český Těšín
Profese: režisér, scenárista, producent
Znamení: Býk

Související celebrity

Životopis

Režisér Milan Cieslar se proslavil zejména svými hvězdně obsazenými komediemi, jakými jsou Láska je láska nebo Život je život.

Po Střední průmyslové škole filmové v Čimelicích Milan Cieslar studoval na pražské FAMU. Po roce vojny začal pracovat ve Filmovém studiu na Barrandově a v Československé televizi. Po Sametové revoluci se stal umělcem na volné noze a založil si produkční firmu Happy celuloid.

MILAN CIESLAR SE DOSTAL DO TOP 10

Úspěch měl hned režijní debut Milana Cieslara - televizní inscenace Ruce (1986) s Markem Vašutem v hlavní roli, která získala Cenu OIRT na Mezinárodním televizním festivalu Zlatá Praha a Cenu Svazu českých dramatických umělců.

Prvním celovečerním filmem Milana Cieslara byl dobrodružný snímek Dynamit (1989). Podílel se i na jeho scénáři, podobně jako na psychologickém dramatu natočeném podle námětu Ladislava Mňačka Jak chutná smrt (1995), který byl zároveň jeho producentskou premiérou.

Na svém kontě Milan Cieslar má filmy, jako jsou např. Duše jako kaviár, za nějž byla představitelka hlavní postavy Tatiana Vilhelmová nominována na Českého lva, dále pak hvězdně obsazené komedie Láska je láska, Život je život, Špindl či Věčně tvá nevěrná.

Pro televizi Milan Cieslar natočil nejen řadu inscenací, ale také pohádek (např. Jabloňová panna, O uloupené divožence). Režíroval i seriály. Jmenujme Krev zmizelého, Znamení koně nebo Na vodě.

 

Další Filmaři

zobrazit profil Petr Kolečko
Petr Kolečko
zobrazit profil Jiří Vejdělek
Jiří Vejdělek
zobrazit profil Tomáš Vorel st.
Tomáš Vorel st.
zobrazit profil Slávek Horák
Slávek Horák
zobrazit profil Helena Třeštíková
Helena Třeštíková
zobrazit profil Petr Zelenka
Petr Zelenka
zobrazit profil Kryštof Mucha
Kryštof Mucha