Jiří Maryško

Jiří Maryško

Datum narození: 4. 4. 1980
Místo narození: Děčín
Profese: herec
Znamení: Beran

Související celebrity

Životopis

Herec Jiří Maryško se do povědomí širší veřejnosti dostal nejen incidentem s policií, ale také mj. rolí v komediálním krimi seriálu Radka Bajgara Černé vdovy.

Ještě před studiem na pražské DAMU Jiří Maryško hrál na scénách Mrštíkova divadla v Rumburku, Divadla Refektář a Divadla Demago. Pak přesídlil do Divadla Lampion na Kladně, aby se roku 2008 stal členem souboru Činoherního studia v Ústí nad Labem a roku 2015 Divadla na Vinohradech.

JIŘÍ MARYŠKO ZFACKOVAL ÚSTECKÉHO RADNÍHO

Jako student se Jiří Maryško objevil v epizodě Výlet v komediální sérii 3 plus 1 s Miroslavem Donutilem. Výraznější roli dostal v pohádce Škola princů (2010), kde si zahrál ospalého prince. Na filmovém plátně se prvně mihl ve snímku Bohdana Slámy Modrý tygr (2012), a to jako lepič plakátů.

Více příležitostí před kamerou, především epizodních, začal Jiří Maryško dostávat poté, co přesídli do Prahy. Ztvárnil vrátného v krimi komedii Tomáše Mašína Wilsonov (2015), Tlachala v pohádce Marka Najbrta Čertovo pírko (2015) nebo učitele v romantickém příběhu Ondřeje Havelky Hastrman (2018).

O JIŘÍM MARYŠKOVI ČTĚTE ZDE>>

Objevil se také v řadě seriálů. Menší úlohy Jiří Maryško dostal v Kriminálce Anděl, v Raplovi, ve Světě pod hlavou, v Profesorovi T. či v Krejzových. Jednu z vedlejších postav mu svěřil Radek Bajgar ve svých Černých vdovách (2019) v podání Jitky Čvančarové, Jany Plodkové a Lucie Siposové.

 

Další Herci

zobrazit profil Adéla Gondíková
Adéla Gondíková
zobrazit profil Kathleen Turner
Kathleen Turner
zobrazit profil Olga Blechová Matušková
Olga Blechová Matušková
zobrazit profil Jiří Hrzán
Jiří Hrzán
zobrazit profil Svatopluk Skopal
Svatopluk Skopal
zobrazit profil Ilja Prachař
Ilja Prachař
zobrazit profil Kateřina Táborská
Kateřina Táborská
zobrazit profil Lisa Kudrow
Lisa Kudrow