Tomáš Vořechovský

Tomáš Vořechovský

Datum narození: 1. 9. 1993
Místo narození: Zlín
Profese: tanečník, lektor
Znamení: Panna

Související celebrity

Životopis

Tanečník a lektor Tomáš Vořechovský, finalista několika mezinárodních soutěží, přijal v roce 2019 nabídku České televize účastnit se show StarDance.

Vystudoval Střední školu podnikatelskou v oboru řízení firem, přičemž se Tomáš Vořechovský od druhého ročníku začal věnovat samotnému podnikání, a to v odvětví zakázkového šití oblečení.

TOMÁŠ VOŘECHOVSKÝ PO BOKU RADKY TŘEŠTÍKOVÉ

Pochází ze sportovně založené rodiny, otec Tomáše Vořechovského Petr Vořechovský byl hokejistou a matka Dana Vořechovská atletkou, stejně jako jeho děda Vítězslav Dřízga, též velice úspěšný reprezentant tehdy ještě Československé republiky v atletice.

"Rodiče mě vždy vedli ke sportu, takže jsem jich vyzkoušel několik, jako je hokej, atletika, judo nebo plavání," odpověděl Tomáš Vořechovský na dotaz, zda šel ve sportovních stopách svých nejbližších.

Tanci se Tomáš Vořechovský věnuje od třinácti let, a to v tanečním klubu Fortuna Zlín. Časem začal působit i jako samotný lektor.

První větší úspěch přišel v podobě finále MČR v desti tancích v kategorii do 21 let s taneční partnerkou Karolinou Koutnou. Později si Tomáš Vořechovský našel v Praze taneční partnerku Vitaliyu Ivanytskou, s níž byl několikanásobným finalistou taneční ligy v latinskoamerických tancích a také finalistou MČR družstev v latinskoamerických tancích. Na konci roku 2017 vyhráli mistrovství státu Miami v latinskoamerických tancích .

Za vrchol své taneční kariéry Tomáš Vořechovský považuje roční kontrakt pro americkou společnost Royal Caribbean, kde s taneční partnerkou vyučovali a působili v několika tanečních show na zaoceánské lodi.

"Oslovili nás agenti z Estonska, zda se nechceme připojit k jejich týmu a poslali nás na konkurz do Itálie. Na ten jsme si připravili speciální show, kterou jsme zde předvedli a zhruba za dva týdny se nám ozvali z Ameriky, že pro nás mají loď," popsala Tomáš  Vořechovský, jak získali takovouto příležitost.

Po letech soutěžení se Tomáš Vořechovský soustředil na své taneční kurzy, a to jak pro amatéry, tak soutěžní páry.

V roce 2019 dostal nabídku účastnit se jubilejní desáté řady StarDance ...když hvězdy tančí, úspěšného pořadu České televize, kterou Tomáš Vořechovský nakonec přijal: "Chvíli jsem váhal, ale nakonec jsem přijal pozvání na konkurz a jsem velice rád, že jsem do této veliké výzvy šel." 

 

 

Články o celebritě

Velké shledání hvězd StarDance: Vágner neplní sliby! A Koukalová... Velké shledání hvězd StarDance: Vágner neplní sliby! A Koukalová... Z rivalů na tanečním parketu se stali přátelé a šest měsíců po skončení ročníku se nebojí použít ani... číst článek
Matouš Ruml a tanečnice Natálka: Romantika na maturáku! Matouš Ruml a tanečnice Natálka: Romantika na maturáku! Nejmladší tanečnice ze StarDance si v sobotu užívala na svém maturitním plese a Matouš Ruml (34) nem... číst článek
Krásná tanečnice Otáhalová měla maturák! Kdo z kolegů ze StarDance dorazil? Krásná tanečnice Otáhalová měla maturák! Kdo z kolegů ze StarDance dorazil? Půvabná tanečnice Natálie Otáhalová (19), která se proslavila účinkováním v populární show StarDance... číst článek

Další Hudebníci

zobrazit profil Till Lindemann
Till Lindemann
zobrazit profil Martina Bárta
Martina Bárta
zobrazit profil Romek Hanzlík
Romek Hanzlík
zobrazit profil Jindra Vobořil
Jindra Vobořil
zobrazit profil Petr Ulrych
Petr Ulrych
zobrazit profil Klaus Schiesser
Klaus Schiesser
zobrazit profil Jan Žižka
Jan Žižka