Anna Kohoutová

Anna Kohoutová

Datum narození: 1. 1. 1932
Datum úmrtí: 22. 8. 2019
Profese: asistentka režie

Související celebrity

Životopis

Asistentka režie Anna Kohoutová, bývalá manželka spisovatele Pavla Kohouta a milenka exprezidenta Václava Havla, zemřela 22. srpna 2019. Bylo jí 87 let.

Se spisovatelem, básníkem, dramatikem a režisérem Pavlem Kohoutem, jehož byla Anna Kohoutová druhou ženou, měla tři děti, mezi nimi spisovatelku Terezu Boučkovou a výtvarníka Ondřeje.

Bývalý prezident Václav Havel s asistentkou režie Annou Kohoutovou udržoval intimní poměr v době, kdy byl ženatý se svou první manželkou Olgou, a současně milostný vztah s psychoterapeutkou Jitkou Vodňanskou.

Dlouholetý spolupracovník Václava Havla Michael Žantovský o jejich vztahu v knize Havel napsal: „Pokud se našla žena, která měla vůbec šanci rozbít pevný svazek Olgy s Václavem, byla to bývalka jednoho z jeho největších přátel Pavla Kohouta a tenkrát k rozvodu téměř došlo. Nebylo to v tom, že měl milenku. Nevěrný byl už dříve a často cítil jakousi povinnost o tom Olgu informovat. Tentokrát to však bylo jiné. Havel se hluboce zamiloval do Anny Kohoutové.“

Václav Havel nakonec své srdce ukočíroval, Olgu neopustil a po její smrti si vzal za manželku herečku Dagmar Veškrnovou.

Coby asistentka režie Anna Kohoutová pracovala mj. na seriálu Nemocnice na kraji města. Objevila se i před kamerou, a to v psychologickém dramatu Letiště nepřijímá.

Anna Kohoutová řadu let trpěla Alzheimerem. Zemřela v LDN v Roztokách 22. srpna 2019. Bylo jí 87 let.

 

Články o celebritě

Další Filmaři

zobrazit profil Peter Krištúfek
Peter Krištúfek
zobrazit profil Olga Dabrowská
Olga Dabrowská
zobrazit profil Václav Vorlíček
Václav Vorlíček
zobrazit profil Otakar Vávra
Otakar Vávra
zobrazit profil Václav Marhoul
Václav Marhoul
zobrazit profil Pavel Čechák
Pavel Čechák
zobrazit profil Adrian Stojkov
Adrian Stojkov