Jan Adam

Jan Adam

Profese: někdejší tajemník a spolupracovník Mistra Karla Gotta

Související celebrity

Životopis

Extajemník Karla Gotta Jan Adam několik let vedl Mistrovu agendu, spolupracoval na dramaturgii jeho koncertů i cédéček. Býval zpěvákovým stínem, kamkoliv se hnul.

Mistra Karla Gotta o dvacet pět let mladší Jan Adam obdivoval od dětství jako jeho fanoušek a nakonec se mu poštěstilo s ním několik let spolupracovat jako jeho tajemník.

Jak Jan Adam na svůj idol vzpomínal ve studiu Blesku? Jako na kamaráda, ale hlavně na obrovského profesionála, který by se pro příznivce rozkrájel. „Miloval svoje publikum, pro něj by se rozdal. Býval po koncertě vyčerpaný tak, že jsem mu pomáhal sundávat boty, vysvléci se z kalhot, ale ani tehdy neodmítl autogramiádu. Říkal, že to těm lidem nemůže udělat," prozradil Jan Adam.

Podle Jana Adama Mistra zmáhalo, že v době, když svět zaplavily mobily, se s ním chtěl každý vyfotit, což autogramiády velmi protáhlo.

V posledních letech s tím proto musel přestat. „Při posledním turné už se toto muselo zrušit a bylo na mně, abych to těm lidem řekl. Neskutečně mi za to spílali. Ale nevadilo mi to. Dělal jsem to pro Karla," dodal Mistrův někdejší blízký spolupracovník Jan Adam.

Božský Kája odešel na věčnost před půlnocí 1. října 2019. Bylo mu 80 let.

 

Další Ostatní

zobrazit profil Calin (Călin Panfili)
Calin (Călin Panfili)
zobrazit profil Rudolf Chloupek
Rudolf Chloupek
zobrazit profil Ferdinand Peroutka
Ferdinand Peroutka
zobrazit profil Karel Kachyňa
Karel Kachyňa
zobrazit profil Matyáš Ramba
Matyáš Ramba
zobrazit profil Tomáš Svoboda
Tomáš Svoboda
zobrazit profil Petr Robejšek
Petr Robejšek