Marie Tomsová

Datum narození: 25. 6. 1952
Místo narození: Chrudim
Profese: hlasatelka, moderátorka
Znamení: Rak

Související celebrity

Životopis

Hlasatelka Marie Tomsová, která se stala jednou z oblíbených tváří Československé a posléze České televize, si také zahrála v několika filmech.

Studovala český jazyk a výtvarnou výchovu na Univerzitě Karlově v Praze. Marie Tomsová chtěla být výtvarnicí nebo ilustrátorkou dětských knížek. Během školy se občas věnovala modelingu a objevila se na reklamních fotkách.

MARIE TOMSOVÁ - ROZHOVOR PRO BLESK PRO ŽENY.CZ

V roce 1976 se vdala za právníka Miloše Tomsu a vyhrála konkurz na televizní hlasatelku. Diváci si ji velmi oblíbili. Kromě toho uváděla estrády, plesy, přímé přenosy z festivalů nebo např. slavnostní TV pořad k 35. výročí osvobození Československa Rudou armádou.

Před kamerou se Marie Tomsová předvedla též jako herečka. Hlasatelku ztvárnila v rodinném příběhu Jen si tak trochu písknout (1980), v komedii Velká filmová loupež (1986) nebo v historickém dramatu Ecce Constantia (1990).

Roli moderátorky při natáčení svatby Marie Tomsová dostala od režiséra Zdeňka Trošky v jednom z dílů jeho slavných komedií ze svérázných Hoštic - Slunce, seno a pár facek (1989). Úlohu majitelky cestovky jí svěřil Viktor Polesný ve své tragikomedii Boží pole s.r.o. (2006).

V roce 2002 se Marie Tomsová stala ředitelkou OPS (Obecně prospěšná společnost pro prevenci dětských úrazů).

Z ČT byla Marie Tomsová nucena odejít roku 2006, kdy Česká televize post hlasatelek zrušila. To již ale uváděla Prima jízdu na komerční televizi a spolupracovala s Rádiem Frekvence 1.

O MARII TOMSOVÉ ČTĚTE ZDE>>

Manželům zemřel první syn. Bylo mu pět let. Na druhého syna Miloše si museli počkat dlouhých sedm let (narodil se roku 1989) a o dva roky Marie Tomsová přivedla na svět syna Michala.

 

Články o celebritě

Kolaps oblíbené moderátorky Tomsové! Záchrana na poslední chvíli Kolaps oblíbené moderátorky Tomsové! Záchrana na poslední chvíli Moderátorka Marie Tomsová oslavila sedmdesáté narozeniny, to jí ale nebrání ve vysokém pracovním nas... číst článek
Legendární hlasatelky se (ne)mění! Jak dnes vypadají Marie Tomsová a Saskia Burešová? Legendární hlasatelky se (ne)mění! Jak dnes vypadají Marie Tomsová a Saskia Burešová? Televizní hlasatelky patřily svého času mezi největší celebrity. Vždy krásné a upravené bývaly vzore... číst článek
Nová kniha o milované trilogii Slunce, seno… Prasklo další tajemství! Růžičková dostala od Lábuse striptýz Nová kniha o milované trilogii Slunce, seno… Prasklo další tajemství! Růžičková dostala od Lábuse striptýz Zapomenuté snímky, raritní archivní dokumenty i nová fakta vycházejí v nové knize Slunce, seno… o na... číst článek

Další Moderátoři

zobrazit profil Alexander Hemala
Alexander Hemala
zobrazit profil Martin Čermák
Martin Čermák
zobrazit profil Lucie Šilhánová
Lucie Šilhánová
zobrazit profil Šárka Kubelková Volemanová
Šárka Kubelková Volemanová
zobrazit profil Hana Kousalová
Hana Kousalová
zobrazit profil Jana Adamcová Nováková
Jana Adamcová Nováková
zobrazit profil Pavel Poulíček
Pavel Poulíček
zobrazit profil Štěpánka Decastelo
Štěpánka Decastelo