Jiří Konečný

Jiří Konečný

Datum narození: 21. 2. 1973
Profese: filmový producent
Znamení: Ryby

Související celebrity

Životopis

Producent Jiří Konečný, držitel Českého lva za road movie Všechno bude, byl v roce 2020 nominován na toto ocenění v kategorii Nejlepší film, a to za tragikomedii Staříci.

Vystudoval Katedru mezinárodního obchodu na Vysoké škole ekonomické v Praze a na pražské FAMU Jiří Konečný absolvoval Katedru produkce.

JIŘÍ KONEČNÝ - ROZHOVOR PRO DENÍK E15

Založil produkční společnost ENDORFILM. Jiří Konečný produkoval řadu celovečerních hraných i dokumentárních filmů, které získaly desítky festivalových ocenění, mj. byly vybrány na Berlinale či se staly národními kandidáty na Oscara.

Z producentské práce Jiřího Konečného jmenujme např. romantický příběh Sestra (2006), mysteriózní snímek Ocas ještěrky (2009), drama Příliš mladá noc (2012) nebo drama Rodinný film (2015), za který získal Cenu české filmové kritiky v kategorii Nejlepší film.

V téže kategorii Jiří Konečný dostal Českého lva za road movie Všechno bude (2018) a roku 2020 byl na toto ocenění nominován za tragikomedii Staříci (2019) s Jiřím Schmitzerem a Ladislavem Mrkvičkou v hlavních rolích. Snímek získal celkem deset nominací.

Za snímek Staříci Jiří Konečný získal Cenu české filmové kritiky za nejlepší film roku.

 

Další Osobnosti

zobrazit profil Juraj Hrčka
Juraj Hrčka
zobrazit profil Filip Jankovič
Filip Jankovič
zobrazit profil Jakub Horák
Jakub Horák
zobrazit profil Vojtěch Lindaur
Vojtěch Lindaur
zobrazit profil Šárka Pančochová
Šárka Pančochová
zobrazit profil Dana Jandová
Dana Jandová
zobrazit profil Lešek Semelka
Lešek Semelka