Pavel Strnad

Pavel Strnad

Datum narození: 31. 7. 1970
Místo narození: Praha
Profese: filmový producent
Znamení: Lev

Související celebrity

Životopis

Producent Pavel Strnad společně s kolegou Petrem Oukropcem obdržel Českého lva za snímek Bába z ledu. Dvojice získala v roce 2020 nominaci na stejné ocenění za drama Tiché doteky.

Producentským celovečerním debutem Pavla Strnada bylo experimentální pásmo složené ze čtyř krátkých filmů Mrtvý les a jiný bulšit (1990).

PAVEL STRNAD - ROZHOVOR NAJDE ZDE

Poté Pavel Strnad s kolegou Petrem Oukropcem produkoval drama Indiánské léto (1995). Téhož roku založili společnost Negativ, jež vyrobila desítky hraných, dokumentárních a animovaných filmů, které získaly řadu ocenění.

Coby producent se Pavel Strnad podílel mj. na hudebním snímku Petra Zelenky Rok ďábla (2002), dramatu Michaely Pavlátové Nevěrné hry (2003), na komedii Marka Najbrta Mistři (2004), na dramatech Bohdana Slámy Štěstí (2005) a Venkovský učitel (2007) nebo na rodinném příběhu Petra Oukropce Modrý tygr (2012).

Na svého prvního Českého lva byl Pavel Strnad nominován za drama z vrcholového sportovního prostředí komunistického Československa Fair Play (2014) režisérky a scenáristky Andrey Sedláčkové s Judit Bárdos a Romanem Luknárem v hlavních rolích.

Českého lva v kategorii Nejlepší film Pavel Strnad společně s Petrem Oukopcem obdržel za snímek Bába z ledu (2017), který podle vlastního scénáře natočil Bohdan Sláma. Dvojice producentů získala v roce 2020 nominaci na stejné ocenění za drama Tiché doteky (2019) v režii Michala Hogenauera.

 

Další Osobnosti

zobrazit profil Anastasia Chocholatá
Anastasia Chocholatá
zobrazit profil Miloslava Vostrá
Miloslava Vostrá
zobrazit profil Michaela Dolinová
Michaela Dolinová
zobrazit profil Tomáš Jeřábek
Tomáš Jeřábek
zobrazit profil Kateřina Tučková
Kateřina Tučková
zobrazit profil Lukáš Duy Anh Tran
Lukáš Duy Anh Tran
zobrazit profil Andrea Kalousová
Andrea Kalousová
zobrazit profil Robert Stržínek
Robert Stržínek