Daniela Drtinová

Daniela Drtinová

Datum narození: 1. 7. 1970
Místo narození: Olomouc
Profese: redaktorka, televizní moderátorka
Znamení: Rak

Související celebrity

Životopis

Daniela Drtinová je česká televizní moderátorka, novinářka a vystudovaná právnička. Je známá především z pořadu Události, komentáře, z něhož po konfliktu s vedením ČT odešla.

V letech 1989–1993 vystudovala Daniela Drtinová Právnickou fakultu Univerzity Karlovy v Praze a získala titul JUDr. V roce 1997 ukončila postgraduální studium právní vědy (Ph.D.).

Profesní kariéru začínala v Tiskové agentuře Arteria. Od roku 1993 působila v České televizi v redakci zpravodajství, kde působila po boku Václava Moravce, Jakuba Železného, Martina Veselovského, Anety Savarové či Marcely Augustové a moderovala a spoluvytvářela několik pořadů jako například Zprávy, Debata nebo „21“.

Osm let byla také parlamentní zpravodajkou. Do srpna 2013 uváděla Interview ČT24 a také večerní zpravodajský pořad Události, komentáře. V srpnu 2013 vyvolalo mediální odezvu její odvolání z tohoto pořadu. Po odchodu přijala nabídku moderovat od 12. srpna téhož roku vlastní podvečerní pořad Interview Daniely Drtinové. Nakonec ale v ČT počátkem roku 2014 skončila úplně, hlavním důvodem byla její nespokojenost s vedením. Drtinová hovořila o manipulaci se zpravodajstvím a cenzurou.

Daniela Drtinová získala za svou novinářskou práci Cenu Karla Havlíčka Borovského. Ke sklonku roku 2013 usvědčila v Interview ČT 24 Michala Haška, hejtmana Jihočeského kraje a poslance za ČSSD, z veřejné politické lži.

Daniela Drtinová má dceru Natálii, která se narodila roku 2002. Dcera byla jedním z důvodů, proč Daniela Drtinová opustila Českou televizi, ve které pracovala 22 let. O dceru se musí starat a nemůže pracovat pět dní v týdnu. ČT po ní ale chtěla, aby své večerní pořady moderovala od pondělí do pátku.

 

Články o celebritě

Seriál Eliška a Damián mizí ze sobotní obrazovky! Hlavní hrdina Urban to nečekal Seriál Eliška a Damián mizí ze sobotní obrazovky! Hlavní hrdina Urban to nečekal Tak to nemělo dlouhé trvání. Primou opěvovaný seriál Eliška a Damián se po třech odvysílaných dílech... číst článek
Nora Fridrichová vrátila úder bývalé kolegyni: Rozpad manželství kvůli nevěře! Nora Fridrichová vrátila úder bývalé kolegyni: Rozpad manželství kvůli nevěře! Bývalí reportéři pořadu 168 hodin nařkli svou někdejší šéfovou Noru Fridrichovou (45) ze šikany a po... číst článek
Bosák pálil na Messiho a Ronalda. Vyčítá jim pokrytecky to, co sám dělá Bosák pálil na Messiho a Ronalda. Vyčítá jim pokrytecky to, co sám dělá Jaromír Bosák si myslí, že Lionel Messi a Cristiano Ronaldo se měli otočit k mistrovství světa zády,... číst článek

Další Moderátoři

zobrazit profil Štěpánka Duchková
Štěpánka Duchková
zobrazit profil Renáta Czadernová
Renáta Czadernová
zobrazit profil Monika Marešová-Poslušná
Monika Marešová-Poslušná
zobrazit profil Tereza Pergnerová
Tereza Pergnerová
zobrazit profil Jiří Chum
Jiří Chum
zobrazit profil Martina Kociánová
Martina Kociánová
zobrazit profil Renata Kajdžas Angelov
Renata Kajdžas Angelov