Martin Knopp

Martin Knopp

Místo narození: Praha
Profese: režisér, scenárista

Související celebrity

Životopis

Režisér Martin Knopp, který se podílel na řadě seriálů, debutoval celovečerní komedií Bajkeři. Poté se ujal natáčení 3Bobulí, čímž navázal na úspěšné Bobule a 2Bobule.

S natáčením amatérských filmů Martin Knopp (narozen 1983) začal již na gymnáziu. Má za sebou roční kurz filmové režie ve studiu Pollas. Po maturitě byl přijat na Soukromou vyšší odbornou školu filmu v Písku, kde psal scénáře ke krátkým filmů a točil studentské snímky.

MARTIN KNOPP DO 3BOBULÍ OBSADIL I NOVÉ HERCE

Společně s Jiřím Vejdělkem, Petrem Nikolaevem a dalšími kolegy Martin Kopp režíroval seriál Vinaři. Dále točil Vyšehrad, Jetelín, Ohnivý kuře, Tátové na tahu nebo dramatickou minisérii Linka.

Celovečerním snímkem na filmovém plátně Martin Knopp debutoval komedií Bajkeři (2017), a to podle scénáře Petra Kolečka s Adamem Mišíkem, Janem Komínkem a Hanou Vagnerovou v hlavních rolích.

V březnu 2020 měla premiéru komedie 3Bobule, v níž Martin Knopp navázal na již kultovní Bobule a neméně úspěšné 2Bobule. Každá z těchto komedií vznikla pod taktovkou jiného režiséra, stejné zůstalo obsazení klíčových postav v čele s Terezou Rambou a Kryštofem Hádkem.

Podílel se také na režii úspěšného dokumentárního cyklu Na cestě, jíž diváky provázejí Miroslav Donutil a Jiří Bartoška. Společně s Jakubem Štáfkem Martin Knopp natočil videoklip Vojtaano: Lavina, v němž si oba zahráli. Ke klipu Rytmus: Zlatokopky si i napsal scénář.

 

Další Filmaři

zobrazit profil Marek Najbrt
Marek Najbrt
zobrazit profil Michaela Pavlátová
Michaela Pavlátová
zobrazit profil Ján Novák
Ján Novák
zobrazit profil Vladimír Smutný
Vladimír Smutný
zobrazit profil Vojtěch Moravec
Vojtěch Moravec
zobrazit profil Zdeněk Zelenka
Zdeněk Zelenka