František Elfmark

František Elfmark

Datum narození: 19. 10. 1978
Místo narození: Uherské Hradiště
Profese: politik České pirátské strany, webdesigner, grafik
Znamení: Váhy

Související celebrity

Životopis

Politik České pirátské strany František Elfmark ještě coby nestraník v říjnu 2017 získal křeslo ve Sněmovně. V roce 2021 poslanecký mandát neobhájil.

Po oboru počítačové elektronické systémy na Soukromé střední odborné škole v Kunovicích František Elfmark absolvoval obor aplikace výpočetní techniky v telekomunikacích na Vyšší odborné škole elektrotechnické v Olomouci. Titul Bc. si odnesl z Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně.

Kromě IT se František Elfmark věnoval tvorbě grafiky a internetových stránek, a to i v rodinné firmě. Osamostatnil se roku 2011, kdy začal podnikat. V rámci své profese spolupracoval s Klubem kultury v Uherském Hradišti.

Do politiky František Elfmark vstoupil v komunálních volbách 2014, kdy byl zvolen do Zastupitelstva města Uherské Hradiště coby člen hnutí Zdravé Hradiště. Čtyři roky působil i jako radní. Ve volbách 2018 obhájil post zastupitele, a to již za Českou pirátskou stranu.

Za Piráty se Františku Elfmarkovi ve volbách 2017 podařilo dostat do Sněmovny, kde se zaměřil na problematiku životního prostředí. Mj. inicioval, aby se v dolní komoře přestalo používat plastové nádobí a zavedly se koše na tříděný odpad. Do České pirátské strany vstoupil roku 2019.

Do parlamentních voleb 2021 František Elfmark vkročil jako lídr koalice Piráti a STAN ve Zlínském kraji. Křeslo v dolní komoře neobhájil.

S manželkou HanouFrantišek Elfmark syna Štěpána a dceru Stellu.

 

 

Další Politici

zobrazit profil Justin Turdeau
Justin Turdeau
zobrazit profil František Kopřiva
František Kopřiva
zobrazit profil Robert Stržínek
Robert Stržínek
zobrazit profil Jiří Mihola
Jiří Mihola
zobrazit profil Petr Sadovský
Petr Sadovský
zobrazit profil Karel Deutcher
Karel Deutcher
zobrazit profil Jan Sobotka
Jan Sobotka
zobrazit profil Jiří Carbol
Jiří Carbol