Pavel Juříček

Pavel Juříček

Datum narození: 29. 10. 1956
Místo narození: Brno
Profese: politik hnutí ANO 2011, podnikatel
Znamení: Štír

Související celebrity

Životopis

Politik hnutí ANO 2011 Pavel Juříček byl v letech 2017 až 2021 poslancem zvoleným v Moravskoslezském kraji.

Nejprve se Pavel Juříček vyučil frézařem, jelikož ho z politických důvodů nevzali na střední školu. Později absolvoval obor strojírenská technologie na Fakultě strojní Vysokého učení technického v Brně. Studoval na Erasmus University v Rotterdamu, na Wirtschaftsuniversität ve Vídni a na INSEAD ve Fontainebleau.

PAVEL JUŘÍČEK HLASOVAL PROTI MALÁČOVÉ

V podniku Brano v Hradci nad Moravicí Pavel Juříček začínal v roce 1982 jako technolog. Roku 1990 stál u zrodu Katedry podnikání a managementu na Vysoké škole báňské - Technické univerzity Ostrava.

Posléze byl Pavel Juříček v Branu výrobním ředitelem, pak generálním ředitelem a majitelem podniku. Roku 2004 se stal viceprezidentem Sdružení automobilového průmyslu, v roce 2007 Podnikatelem roku 2006.

Podle časopisu Forbes vlastnil Pavel Juříček v roce 2020 majetek v hodnotě 6,2 miliardy korun a byl 37. nejbohatším Čechem. V rámci jeho podnikání jej soud donutil v exekuci zaplatit 25,5 milionu korun.

Ve volbách 2017 za hnutí ANO 2011, jehož členem je od roku 2016, Pavel Juříček získal poslanecký mandát. V komunálních volbách 2018 zasedl do Zastupitelstva města Opava. V dolní komoře působil do podzimu 2021.

V dubnu 2021 byl Pavel Juříček jediným z přítomných poslanců, který hlasoval proti zvýšení dávek na úroveň období první vlny koronavirové pandemie.

Mezi koníčky Pavla Juříčka patří jízda na horském kole a historie.

O PAVLU JUŘÍČKOVI ČTĚTE ZDE>>

Pavel Juříček je ženatý; má dvě dcery a syna.

 

Další Politici

zobrazit profil Vojtěch Munzar
Vojtěch Munzar
zobrazit profil Karel Deutcher
Karel Deutcher
zobrazit profil Zdeněk Nekula
Zdeněk Nekula
zobrazit profil Jaromír Kohlíček
Jaromír Kohlíček
zobrazit profil Miroslav Sládek
Miroslav Sládek
zobrazit profil Jan Chvojka
Jan Chvojka
zobrazit profil Jana Mračková Vildumetzová
Jana Mračková Vildumetzová