Petr Smejkal

Petr Smejkal

Datum narození: 29. 6. 1972
Místo narození: Praha
Profese: lékař, epidemiolog
Znamení: Rak

Související celebrity

Životopis

Lékař Petr Smejkal, někdejší primář Kliniky infekčních nemocí ÚVN v Praze, byl vedoucím Mezioborové skupiny pro epidemické situace zřízené v souvislostí s koronavirovou pandemií.

Absolvoval 1. lékařskou fakultu Univerzity Karlovy v Praze a studoval v USA. Petr Smejkal má za sebou také Diplomatickou akademii Ministerstva zahraničních věcí ČR. Byl na řadě stáží v cizině.

O PETRU SMEJKALOVI ČTĚTE ZDE>>

Roku 2010 se Petr Smejkal stal odborným asistentem na Ústavu hygieny a epidemiologie 1. LF UK Praha. Tři roky nato v rámci Ústřední vojenské nemocnice (ÚVN) v Praze založil Kliniku infekčních nemocí, kde do roku 2018 zastával post primáře. Stál u zrodu tamního HIV/AIDS centra.

Kromě toho se Petr Smejkal stal hlavním epidemiologem v IKEM, pracuje také jako infektolog a na částečný úvazek působí v Northern Light Maine Coast Hospital v Ellsworthu. Začal též spolupracovat s Iniciativou Sníh, jejímž cílem bylo mj. zmírnění dopadů koronaviru.

Stal se členem Rady vlády pro zdravotní rizika. V březnu 2021 ministerstvo zdravotnictví Petra Smejkala pověřilo vedením Mezioborové skupiny pro epidemické situace (MeSES), tedy zejména šíření nemoci covid-19. Poté, co kritizoval mj. nefunkčnost státních institucí ministr Petr Arenberger skupinu rozpustil.

 

Články o celebritě

VYSÍLALI JSME: Co nás čeká v roce 2022? Nové filmy a seriály, zdražování i boj s covidem! VYSÍLALI JSME: Co nás čeká v roce 2022? Nové filmy a seriály, zdražování i boj s covidem! Co nás čeká v roce 2022? Na co budeme chodit do kina? Jaké novinky si pro nás připravily nejsledovan... číst článek
Nová covidová opatření na Vánoce i Silvestr na obzoru! Rakušan: Vláda je probere ve středu Nová covidová opatření na Vánoce i Silvestr na obzoru! Rakušan: Vláda je probere ve středu Vicepremiér a ministr vnitra Vít Rakušan (STAN) oznámil, že krizový štáb, který nově vede, dal úkol ... číst článek
Smejkal: Musíme do Vánoc zbrzdit, než začne úřadovat omikron. Nemocnice si na úlevu počkají Smejkal: Musíme do Vánoc zbrzdit, než začne úřadovat omikron. Nemocnice si na úlevu počkají Nová varianta omikron by mohla způsobit pozvolný konec epidemie. Postupuje velmi rychle a nejspíše z... číst článek

Další Osobnosti

zobrazit profil Sagvan Tofi
Sagvan Tofi
zobrazit profil George Walker Bush
George Walker Bush
zobrazit profil Richard Tesařík
Richard Tesařík
zobrazit profil Michal Bragagnolo
Michal Bragagnolo
zobrazit profil Peter Cmorik
Peter Cmorik
zobrazit profil Miroslav Samaš
Miroslav Samaš
zobrazit profil Martina Šnytová
Martina Šnytová