Jarmila Rážová

Jarmila Rážová

Datum narození: 14. 9. 1961
Profese: epidemioložka, bývalá hlavní hygieničky ČR
Znamení: Panna

Související celebrity

Životopis

Jarmila Rážová, ředitelka Krajské hygienické stanice Středočeského kraje, byla od června 2020 do března 2021 hlavní hygieničkou ČR.

Absolvovala obor hygiena v rámci doktorského programu na Fakultě vojenského zdravotnictví Univerzity obrany a na Stanfordské univerzitě. Jarmila Rážová má atestace z epidemiologie a veřejného zdravotnictví.

JARMILA RÁŽOVÁ - ROZHOVOR O KORONAVIRU

Profesní kariéru hygieničky Jarmila Rážová započala v Okresní hygienické stanici v Nymburku a ve Středočeské krajské hygienické stanici.

Působila i na ministerstvu zdravotnictví

V letech 2003 až 2007 Jarmila Rážová byla zaměstnána na ministerstvu zdravotnictví, kde vedla oddělení a zástupovala ředitelku odboru.

Od roku 2008 do roku 2009 Jarmila Rážová působila coby náměstkyně ředitele Státního zdravotního ústavu - řídila dvě specializovaná centra.

V letech 2009 až 2012 byla Jarmila Rážová náměstkyní pro odbornou činnost Hygienické stanice hl. m. Prahy, kde vedla odbor hygieny dětí a mladistvých.

Funkcí hlavní hygieničky byla Jarmila Rážová, ředitelka Krajské hygienické stanice Středočeského kraje, pověřena 12. března 2020 poté, co vláda z tohoto postu v rámci opatření souvisejících s koronavirem odvolala Evu Gottvaldovou. Ta podle slov premiéra Andreje Babiše nezvládala svou práci.

O JARMILE RÁŽOVÉ ČTĚTE ZDE>>

Jarmila Rážová na postu hlavní hygieničky (jmenována byla v červnu 2020) vydžela necelý rok. V březnu 2021 ji vláda odvolala.

 

Články o celebritě

Vojtěch má nového náměstka. Resort posílí IT odborník Blaha, za rok a půl je jedenáctý Vojtěch má nového náměstka. Resort posílí IT odborník Blaha, za rok a půl je jedenáctý Novým náměstkem ministra zdravotnictví se stal Milan Blaha, dříve náměstek ředitele Ústavu zdravotni... číst článek
Vláda se konečně rozhodla řešit nedostatek hygieniků. Rok a půl od vypuknutí pandemie Vláda se konečně rozhodla řešit nedostatek hygieniků. Rok a půl od vypuknutí pandemie Vláda chce změnit systém odměňování hygieniků a stabilizovat tak personální situaci na hygienických ... číst článek
Velký přehled rozvolnění: Vláda povolila tanec v klubech, plné bazény a víc lidí na stadionech Velký přehled rozvolnění: Vláda povolila tanec v klubech, plné bazény a víc lidí na stadionech Vláda v pondělí projednala další rozvolnění, které začne platit od 1. srpna. Podle ministra zdravotn... číst článek

Další Osobnosti

zobrazit profil Michal Pavlíček
Michal Pavlíček
zobrazit profil Jaroslav Bába
Jaroslav Bába
zobrazit profil Lenka Kozlová
Lenka Kozlová
zobrazit profil Jakub Vágner
Jakub Vágner
zobrazit profil Kateřina Emmons
Kateřina Emmons
zobrazit profil Anastasia Chocholatá
Anastasia Chocholatá
zobrazit profil Pavel Zavadil
Pavel Zavadil