Fotka není dostupná

Zdeňka Shumová

Profese: lékařka, epidemioložka, pražská hygienička

Související celebrity

Životopis

Lékařka Zdeňka Shumová se 1. ledna 2021 stala pražskou hygieničku. Její předchůdkyně Zdeňka Jágrová nemohla ve funkci pokračovat kvůli důchodovému věku, který jí to dle zákona nedovoluje.

Absolvovala obor Všeobecné lékařství na Lékařské fakultě Univerzity Palackého v Olomouci. V hygienické službě Zdeňka Shumová začínala v roce 1998 na oddělení hygieny výživy dnešní pobočky Severozápad, jejíž správní území zahrnuje převážně obvod Prahy 6.

V roce 2001 Zdeňka Shumová složila atestaci I. stupně v oboru hygiena a epidemiologie. Odbornou způsobilost pro obor hygiena a epidemiologie získala v roce 2007.

Několik let Zdeňka Shumová působila jako ředitelka odboru hygieny výživy a předmětů běžného užívání. V lednu 2020 se stala členkou Poradního sboru hlavní hygieničky ČR v oboru hygiena výživy.

Shumová vyhrála výběrové řízení

V letech 2020 až 2021 Zdeňka Shumová vedla Sekci ochrany a podpory veřejného zdraví, pod kterou spadají všechny odborné útvary: odbory protiepidemický, hygieny výživy a předmětů běžného užívání, obecné a komunální, práce a dětí a mladistvých.

V roce 2021 Zdeňka Shumová vyhrála výběrové řízení na post pražské hygieničky, jíž se stal 1. ledna 2022. Její předchůdkyně Zdeňka Jágrová musela funkci opustit kvůli důchodovému věku, a to dle služebního zákona, který stanovuje jako maximální věk vedoucího úřadu 70 let.

 

Další Osobnosti

zobrazit profil Elvíra Hahnová
Elvíra Hahnová
zobrazit profil Dominika Gottová
Dominika Gottová
zobrazit profil Alexandre Katsapov
Alexandre Katsapov
zobrazit profil Lewis Hamilton
Lewis Hamilton
zobrazit profil Zdeněk Švarc
Zdeněk Švarc
zobrazit profil Antonín Kachlík
Antonín Kachlík
zobrazit profil Daisy Edgar-Jones
Daisy Edgar-Jones